Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Világbajnokság: Kékesi Márton a 25. helyen végzett

2021.02.21. Magyar Sí Szövetség

A 25. helyezést szerezte meg műlesiklásban Kékesi Márton, és ez eddigi legjobb eredménye világbajnokságon!
Kép: Magyar Sí Szövetség
Vasárnap az olaszországi Cortina d’Ampezzóban az alpesi sí világbajnokság utolsó számát, a férfi műlesiklást rendezték meg. A magyar színeket Kékesi Márton képviselte, aki 25. heyen végzett, és ezzel a magyar csapat legeredményesebb versenyzője lett.

A pálya állapota kifagyott volt az indulásnál, jegesebb, mint az előző nap a női versenyen. Ennél a számnál úgy döntöttek a versenyrendezők, hogy a legjobb 15-öt fordítják a második futamra, és nem a szokásos 30-at. A sztárok védelmében hozták ezt a döntést, mivel túlságosan meleg az időjárás és gyorsan romlik a pálya minősége.

A sízőkön alaposan kifogott a pálya, de akadt olyan is, aki a túlzott bevállalós, kockáztatós menete miatt esett ki. A 100 fős mezőnyből az első futamban csupán 55-en értek célba.

84-es rajtszámmal Kékesi Márton indult egyedüli magyarként a versenyen, egy szétsíelt, kádas terepviszonyok között, de hozta az első futamot, és a 41. helyről várta a folyatást.

"Megvan az első futam, a pálya nehéz volt sok kiesővel. A második futamban többet gyorsítok a sízésemen, és megpróbálok javítani a helyezésemen" - nyilatkozta Marci a közösségi oldalán.

A második futamot meleg időben, tavaszias pályaviszonyok között rendezték meg. A kiesettek sora tovább bővült. A szám győztese a a norvég Sebastian Foss-Solevaag lett. Kékesi Márton az első biztonsági menete után a folyatásban harcosabban sízett, és ez meg is hozta az eredményt. A 25. helyen zárt, ami eddigi legjobb eredménye világbajnokságon.
Kép: Magyar Sí Szövetség
Kép: Magyar Sí Szövetség
Kékesi 2019 januárjában egy zágrábi versenyen térdszalagszakadást szenvedett, a rehabilitáció után ebben a szezonban tért vissza.

„Kihívás volt a pálya, ritkán szoktunk ilyen nehéz terepen sízni. Az első futamban úgy éreztem magam, mintha mélyvízbe dobtak volna. Próbáltam összeszedetten menni, és fogtam a sít, mert láttam, hogy előttem sokan kiestek. Ez egy biztonsági sízés volt. Tudtam, hogy a második futamban még javíthatok a technikámon és jobban is koncentráltam. De kellett a motiváció és a bíztatás is, mert nagy volt a stressz és a feszültség. Egy-két hiba becsúszott, ám összességében jól sikerült a menet, még élveztem is. Kimerített pszichésen és fizikailag is, de örültem, hogy sikerült kihozni magamból a maximumot. Külön köszönöm a csapattagoknak a szurkolást és a segítséget! Kiemelem Szepesi Bertold edzőt, aki ütögetéseivel tónusban tartotta az izmaimat a startban, Barta Csaba alpesi szakágvezetőt, aki szerintem a leghangosabban buzdított a pályán. A rehabilitáció nehéz pillanatai és minden egyes edzés megérte! A vébé előtt nem gondoltam, hogy oda tudok állni a rajthoz a hátfájásom miatt, de épp a vasárnapi műlesiklásra már csillapodott a fájdalom” - nyilatkozta Kékesi Márton.

A világbajnokságon nyolc magyar versenyző vett részt, a többségük tapasztalatszerzés céljából indult el a világbajnokságon, és mindegyikük helytállt. Ifjúsági korú sízőnk legközelebb a korosztályos világbajnokságon és az országos bajnokságon szerepelnek. 
KOMMENTEK
Símasín hapsi69 | 2021.02.21. 17:57
Ékes Kékesi siker ! Grat !
TZoli | 2021.02.21. 23:27
Gratulálok!
RepeiK | 2021.02.22. 19:36
Gratulálok további sok sikert ❗
Sansovino | 2021.02.22. 20:44
Gratulálok! (Ez nem pályának látszott, inkább csak ritkítónak.) Lesz jobb, sok sikert! ☺

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Residence Civetta csillagcsillag
Modern 2-8 fős apartmanokból álló ház, 100 m-re Civetta felvonóitól. A minőségi fa bútorokkal felszerelt apartmanok mindegyikében található LCD TV. További szolgáltatások: szauna, sószoba, ingyenes WIFI, sítároló, gyerekeknek játszószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.