Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csökkent a síbalesetek száma Ausztriában

2012.04.11. sielok.hu

Csökkent a síbalesetek száma Ausztriában A tiroli rendőrség, a tiroli hegyi mentők és az Alpesi Biztonság Kuratóriuma közös sajtókonferenciát tartott, elemezve az idei sí- és lavinabaleseteket Ausztriában. A felsorolt szervezetek szóvivői, vezetői szólaltak fel és szerencsére a balesetek csökkenő tendenciájáról számolhattak be.
Ugyan az idei télen két honfitársunkkal is nagy port kavaró, sajnálatos baleset történt Ausztriában, az összesített statisztikák szerint egyre kevesebb baleset történik a havas hegyekben.

"A 2011/12-es téli szezonban mintegy 15-20%-os visszaesés volt az alpesi balesetek számában" - mondta az Alpesi Biztonság Kuratóriumának elnöke, Dr. Karl Gabl.

Norbert Zobl rendőrtiszt szerint ez a pozitív tendencia a jó hóviszonyokra vezethető vissza. Ennek köszönhetően ugyanis több behavazott bukózóna állt a síelők rendelkezésére (akiknek így több ideje maradt korrigálni), valamint a pályák sem voltak túlterheltek.
Balról jobbra: Dr. Karl Gabl, Norbert Zobl és Peter Veider a sajtókonferencián
Balról jobbra: Dr. Karl Gabl, Norbert Zobl és Peter Veider a sajtókonferencián
A hegyi mentők vezetője, Peter Veider az ingyenes tiroli "vészhelyzet-alkalmazásról" beszélt. Az új mobilos alkalmazással ugyanis lehetővé vált a balesetek "beszédmentes" jelzése a központnak, ahol ezután automatikusan meghatározzák a baleset pontos helyét, és azonnal indulhat a mentés.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.