Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síbérlettel nézhető a 2019-es alpesi világbajnokság

2018.09.21. Bata Attila

A következő alpesi világbajnokság rendezői fontos lépést tettek annak érdekében, hogy minél többen nézhessék meg a versenyeket. Aki február elején a svédországi Åre síterepén síbérletet vásárol, az jogosult lesz a vb versenyeit megtekinteni.
Az alpesi világkupa versenyeket tekintve azért látható, hogy mely országokban, illetve mely síterepeken garantált a tömeg a nézőtéren. Az üres lelátók, mint pl. az előző olimpián, sosem néznek ki jól. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a skandináv, illetve osztrák síterepeket is üzemeltető Skistar vállalkozás úgy döntött, a síbérlet egyben belépőjegy is a világbajnokság versenyeire.

Természetesen az alapvető feltétel az, hogy a verseny napján a síbérlet érvényes legyen. Ezen felül várhatóan nem a legjobb nézőtéri helyekre szólnak a bérletek, hanem egy kijelölt zónába. A szervezők 120 ezer nézőt várnak a kéthetes (2019. február 5. és 17. közötti) versenyre. A síterep harmadik alkalommal rendez alpesi világbajnokságot 1954 és 2007 után.
Mikaela Shiffrin a 2018-as helyi vk döntőben
Mikaela Shiffrin a 2018-as helyi vk döntőben
A Skistar, amely a svéd Åre síterepét is üzemelteti, rekordszezont zárt tavaly. A tél korán érkezett, egész szezonban nem volt gond a hóval, sok vendéget fogadtak, így nem csoda, hogy fennállásuk legjobb szezonját zárták.

Åre leginkább a hideg időjárásáról ismert, amely nagyban segíti a hóágyúzást. A tervek szerint idén november 24-én kezdik a szezont. A cél az, hogy december közepére, az első nagyobb vendéginvázió idejére, már vonzó pályakínálattal várják a síelőket.

A 2019-es alpesi sí VB hivatalos honlapja: www.are2019.com
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.