Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés mesefigurák között a francia síalagútban

2014.11.17. Bata Attila

Az egyik francia top síterep, La Plagne, úgy döntött, hogy ne legyen unalmas az átcsúszás egy 150 hosszú síalagúton, főleg a gyerekek számára. Már eddig is láthattunk különböző rajzfigurákat az alagút falára vagy a hóra kivetítve, az idei szezontól azonban új fény és hanghatásokkal jelentősen megújul az alagút.
La Plagne az idén új lifttel és számos izgalmas újdonsággal jelentkezik majd, szokás szerint. Először egy kevésbé látványos, kissé rejtett újdonságról számolunk be, amelyért tényleg be kell menni a hegy gyomrába. A Roche de Mio (2700 m) állomástól egy kék pálya vezet a Plagne-Bellecôte állomáshoz (1950 m). A pálya egy 150 méter hosszú alagúton keresztül vezet át a hegyben, mivel ez a hegyoldal az Inversens névre hallgat, az alagutat is így nevezték el.

Korábban ezt a kék pályát is Inversens néven találtuk a sítérképeken. A Tunnel (alagút) nevet 2005-ben kapta, amikor az Inversens nevet a közeli piros pálya kapta meg. Az alagutat a Carroley-hegy belsejében fúrták ki, egyidőben a Roche de Mio lift megépítésével.

Már a tavalyi szezonban is más volt ez az alagút, mint a többi. Néhány kivetítőről mesefigurákat vetítettek ki az alagútban, hogy ne legyen annyira unalmas ez a kissé lapos 150 méteres rész. Az idei szezonban újabb fejlesztésekkel turbózzák fel az alagutat. Az eredeti koncepció megmarad, maradnak a mesefigurák, mostantól azonban 74 projektort helyeznek majd el az alagútban, szinte kétméterenként vetítenek majd nekünk képeket vagy filmeket. Hogy teljes legyen a multimédiás érzés, hangszórókkal egészítik ki a vizuális élményt.

Az egész fejlesztés a belga ACT Lighting Design tervei alapján valósul meg. Ők már dolgoztak a síterep Le Puy du Fou élményparkjában is, valamint a weblapjukat böngészve számos komoly, nemzetközi esemény világítását oldották meg.

Előző szezonban ilyen volt az alagút (3:10-től)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.