Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síelés olasz módra, nyár közepén, 1400 méteren

2018.07.20. Bata Attila

Már nem újdonság, hogy egyre több síterep elraktározza az előző tél havát, lefedik fóliával, majd a szezon elején kibontják, hogy könnyebben induljon az idény. Az olaszországi Limone síterepe kissé másként gondolkodott, az elrakott havat egy júliusi hétvége alatt teljesen elolvasztották.
Egyre divatosabb a tavalyi hó felhasználása, már Chopokon is kísérleteznek vele. Általános cél, hogy így a szezon hamarabb elkezdhető. Limone nem akar hamarabb kezdeni, télen sincs rászorulva a tavalyi hóra, hiszen a Piemonte régióban található síterep télen is a hatalmas havazásairól ismert.

A módszer hasonló, ahogy Livigno is eltárolja havát az augusztus végi sífutáshoz. A havat hő- és vízálló fóliával takarják le, ahogy a képen is látható a hó és a fólia közé még egy réteg faforgács is kerül.

A síterepen 1400 méteres magasságban július 14-15-i hétvégén amatőr síversenyt rendeztek. Körülbelül 25 ezer köbméter havat bontottak ki és készítettek belőle pályát. A rendezők a nyári tengerparti programokkal szemben szerettek volna egy másfajta kikapcsolódási lehetőséget felmutatni. A kísérlet sikerült, a falu és a környék összes szálláshelye megtelt, körülbelül 2500 vendég érkezett, közülük 400 még a versenyeken is részt vett.

A szervezők a sikereket látva már most eldöntötték, hogy jövőre kétszer ennyi havat raktároznak el, így szélesebb és hosszabb pályán lehet majd síelni a kánikulában, és így az ülőliftet is be tudják indítani. 
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.