Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sílift csoda: tizenévesek mentettek meg egy nyolcévest

2019.03.04. Bata Attila

Valóságos csodát vitt véghez öt fiatal az egyik kanadai síterepen. A 13 és 14 éves fiatalok észrevették, hogy egy nyolcéves gyerek került bajba az ülőliften, aki végső erejével próbált kapaszkodni a liftbe. A fiatalok megszervezték, hogy védőhálóba essen, és baj nélkül földet ért.
A kanadai média egyszerűen csak hősként emlegeti azt az öt tinédzsert, akik pénteken megmentettek egy nyolcévest, aki a kicsúszott a sílift székéből, lábai a levegőben, kapálózva kapaszkodott a lift ülésébe, de láthatóan csak idő kérdése volt, hogy mikor fárad el a keze és zuhan le a kb. hatméteres magasságból.

A fiúk a lift melletti pályán csúsztak le, amikor felfigyeltek a bajbajutott nyolcévesre, valamint édesapja segélykiáltásaira, aki a fia mellett ült a liften és próbálta őt minden erejével a széken tartani.

A nagy pillanat..
A felnőttek nem reagáltak, a síterep alkalmazottjai sehol, sokan inkább a mobiljukat vették elő, hogy filmezzék, mi történik, így a fiatalok cselekedtek. (A fenti filmet a leállított liften ülők készítették)

A fenti film egy rövidített változat, a vágatlan verzióban az látszik, hogy a fiúk hoznak egy biztonsági hálót, hogy arra ugorjon a bajba jutott srác. Később egy szivacsot is kerítenek, egy olyat, amellyel a liftoszlopokat takarják be a sípályákon. Ebből a kettőből áll össze minden, aminek tompítania kellene a fiú zuhanását. Közben sikerül felnőtteket is beszervezniük, hogy stabilabban fogják a hálót és a szivacsot.

Emellett még annyi lélekjelenlétékük is van, hogy nyugtatják a pánikba esett fiút, sikerül elérniük, hogy lerúgja a léceit a lábáról. A legnehezebb dolog az apát rábeszélni arra, hogy engedje el a fiát, nem lesz baj.

Ahogy a filmben is látható, a mentőakció sikeres volt, sima landolás, a fiú megúszta sérülések nélkül, ezt később a kórházi vizsgálatok is igazolták.

A síterep (Grouse Mountain) megkezdte a baleset kivizsgálását. Szemtanúk szerint már a beszállásnál megtörtént a baj, hiába kiabáltak többen is az alkalmazottaknak, a hangos zene miatt nem hallották meg egyből. A videóban is látszik milyen messze jutott a szék a völgyállomástól.

A síterep természetesen köszönetet mondott a fiúknak. Mivel mindegyikük szezonbérlettel síelt náluk, így a következő szezonra ingyenbérletet kaptak.
KOMMENTEK
minerel | 2019.03.04. 11:06
Korrekt volt a terep vezetése a srácokkal. 👍
bongi | 2019.03.04. 17:52
Kreatívak, szolidárisak, önállóak és bátrak. Nincsenek szavak, óriási TISZTELET nekik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.