Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síliftbe akadt hátizsák: ismét fiú lógott a levegőben

2017.01.06. Bata Attila

Biztos nem tesz jót egy síterep hírnevének, ha két héten belül ugyanaz a baleset ismétlődik meg. Az pedig még szomorúbbá teszi az esetet, hogy nem is biztos, hogy mindenért a síterep hibáztatható, de ezt majd a végén a kommentekben megbeszéljük.
Szóval, rájár a rúd az amerikai Sundance Resort síterepére. Ismét egy fiatal fiú utazott egyedül az ülőliften. Hátizsák a hátán, amelynek a pántja beakadt a lift székébe. A fiú lóg a levegőben, és csak ez a vékony pánt köti az üléshez, ahogy a videóban is látható.

Ez történt a héten
Most is sikerült időben megmenteni a fiút, ahogy két héttel ezelőtt is. Érdemes mindkét videót megnézni. Egyrészt tanulságos a mentőakció, másrészt a decemberi eset halálra rémült fiújának reakciói még extra feladatokat is adnak a mentést végző pályamunkásoknak.

Ez történt röviddel karácsony előtt
A síterep szerint nincs összefüggés a két eset között, ezekről nem ők tehetnek, inkább a síelőknek kellene nagyobb felelősséggel használniuk a lifteket. 
KOMMENTEK
Tervező | 2017.01.06. 08:30
A hiba kettős:
a Magyar, Osztrák stb.előírások szerint is tilos hátizsákot háton szállítani ülő liften, csak ölben tartva szabad. Ez ki kell írva legyen a belépési helyen, pénztárnál stb. a "Szállítási feltételek" vagy használati utasítás, -nevezzük bárhogyan-táblán. Tudjuk, ezt alig olvassa valaki, ezért a kezelő személyzet felelőssége az, hogy az így érkező utast ne engedje beszállni.Ez a kezelői feladat benne van az utasításukban, és a képzési anyagukban is (Európában biztos, mert rendelkezésemre áll, de gondolom, Amerika is azt másolta, mivel legtöbb liftjüket Európából vették)
Bali Erzsébet | 2017.01.06. 12:21
Érdekelne a hátizsákok típusa, amiknek ilyen minőségű a pántja :) ! Minden elismerésem a mentőké, főleg a karácsony előtti esetnél, ahol minden lehetséges módon nehezítette a mentést a kis delikvens !
vizslaci | 2017.01.06. 14:03
Kb 4 éve vettem egy erre a célra készített hátizsákot, közismert áruházlánc üzletében. Hason hordtam a liften, mégis beakadt az ülőlap és a háttámla közé a csat. Szerencsém volt, éber volt a kezelő és megállította a liftet időben. Nem volt felemelő élmény ahogy fogyott a talaj a lábam alatt.
A hátizsák előre fordításához kikapcsolt csatnak az újabb típusú zsákokon már van kiképzett hely, míg a régin nincs.
Mondanom sem kell, azóta zsák nélkül síelek!
Dave | 2017.01.06. 19:36
Murauban én is lógtam majdnem a liften mikor először ültem fel hátizsákkal. Spéci síhátizsák, magasan van a háton, sokkal magasabban mint a normál típusok. Hordáshoz nagyon jól fixálható, emiatt nem is érezni, hogy rajtam van. Jól el is felejtettem, úgyhogy leülésnél fennakadt a háttámlában. Szerencsére rögtön lemerevedtem, aztán felnyúltam a korlátért és lehajtottam. Miután a lábam támaszkodott, már könnyen kiakasztottam a hátizsákot. Na azóta figyelek a leülésnél, de leginkább nem hordok hátizsákot.
bence84 | 2017.01.06. 23:23
Sose volt gondom hátizsákkal. Egy elég alap Burton táska, leárazva vettem. Van rajta csomó csat és nem előrefordítható. Tényleg tiltják a szabályok? Nekem még sose szóltak sehol.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.