Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sílifttel lehetne beszállni a tengerjáró hajókba

2015.08.27. Bata Attila

Érdekes tervvel állt elő egy helyi vállalkozó a Kajmán-szigeteken. A sziget egyik legfontosabb bevételi forrása a turizmus. Azon belül is a sziget partjaihoz érkező, hatalmas óceánjáró hajók, amelyek utasai sokat költenek a helyi vállalkozók örömére. Most a Doppelmayr kabinos liftjeivel könnyítenék meg a ki- és beszállást.
A Karib-tenger nemcsak a kalózairól ismert, hanem hatalmas tengerjáró hajóiról is, amelyek bejárják a régió szigetvilágát és rengeteg turistát szállítanak a szigetekre. A sok sziget közül a Kajmán-szigetek az egyik megálló, amely új ötlettel jelentkezett, hogy látványosabbá tegye a turisztikai ajánlatát.

A hatalmas méretű hajók a parttól messze horgonyoznak le, majd onnan kisebb hajókkal szállítják a turistákat a szárazföldre és vissza. Ezeket a kishajókat egy eredeti megoldással, kabinos síliftekkel helyettesítenék.

A tervek szerint két kisebb méretű dokkot építenének a vízben, amelyekre négy kabinlift közlekedne. A 15 fős kabinokban 3 perc alatt érnének partot a turisták, a tervezők szerint így óránként 20 000 utast tudnak mozgatni. A parton egy hatalmas tárolót építenének, trópusi viharok alatt itt tárolnák a kabinokat.

A helyieket természetesen megosztja az ötlet. Sokan vitatják előnyeit, illetve hátrányait. Az ellenérvek leginkább a viharoktól és a hurrikánoktól féltik a liftet. A sziget az egész térség hurrikánoktól leginkább sújtott területe. A támogatóak szerint a megépítendő lifttel még érdekesebb lenne a sziget turisztikai szempontból.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.