Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Síterep dolgozói rekedtek éjszakára egy szakadékban

2013.02.26. | Szerző: Bata Attila
Síterep dolgozói rekedtek éjszakára egy szakadékban Sokszor megtörtént már, hogy a síterepere érkező vendégek bajba jutnak, ha pályán kívülre merészkednek, mert hát nem ismerhetik a környéket. Ilyen még a helyiekkel is előfordulhat, mint a következő esetben, amelynek legnagyobb tanulsága, nem árt jóba lenni a főnökkel, mert tényleg életmentő lehet.
h i r d e t é s
A francia Pra Loup síterepén dolgozó két szezonmunkás kihasználta, hogy a hegyekben dolgozhat és a vasárnapi műszak végén elindultak síelni, amiből hamarosan pályán kívüli síelés lett. A 19 és 22 éves szezonmunkások egy szakadékban ragadtak, ahonnan nem tudtak kijönni, és az egész éjszakát kénytelenek voltak a szabadban tölteni.

Másnap reggel nem jelentkeztek dolgozni a síterepen, így a főnökük értesítette a rendőrséget és a hegyimentőkkel együtt megkezdődött a két síelő keresése. A hegyimentőket és a rendőröket még egy helikopter is segítette a szomszédos Brianconból, talán ennek is köszönhető, hogy hétfő reggel 10 óra körül megtalálták őket és helikopterrel a síterep orvosi központjába szállították.

Mindkettőjükre erősen kihűlt állapotban találtak rá a szabadban töltött hideg éjszaka után, az egyikük fagyási sérüléseket is szenvedett a lábán.

2013.02.26. 21:18:09 kmcsl83
Jó lenne, ha máskor ez nem történne meg.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »