Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síugrás: Vörös Virág új edzővel készül

2021.06.02. Magyar Sí Szövetség

Világkupa pontszerző síugrónk, Vörös Virág a következő szezonnak Mitja Oranic vezetésével vág neki.
Vörös Viráf és Mitja Oranic (Kép: skihungary.hu)
Vörös Viráf és Mitja Oranic (Kép: skihungary.hu)
A szlovén szakember, aki versenyzőként északi kombinációban világkupa 4. helyezést szerzettcsapatban és edzőként számos sikeres síugró felkészülését irányította, szerdán már meg is kezdte a munkát.

Az új tréner azt követően került Vörös Virág mellé, miután május elején kőszegi sportolónk korábbi edzője, a szintén szlovén Vasja Bajc a cseh válogatotthoz igazolt.

Mitja Oranic személyében új edzővel készül fel a 2021/2022-es szezonra Vörös Virág. A 35 éves tréner korábban dolgozott északi összetett versenyzőkkel és síugrókkal is, irányított utánpótláskorú- és felnőtt versenyzőket egyaránt. Vezetőedzőként is tevékenykedett a szlovén válogatottban, míg legutóbb a legjobb szlovén síugrók munkáját segítette. Versenyzői pályafutása alatt a szlovén válogatott tagjaként részt vett a 2010-es és a 2014-es téli olimpián, míg legjobb világkupás eredményét (4. helyezés) a finnországi Kuusamoban szerezte csapatban.

Vörös Virág, akinek idei felkészülését volt edzője távozása mellett koronavírus-fertőzése is nehezítette, szerdán személyesen is találkozott új trénerével. Az első megbeszélés az edzésterv egyeztetéséről és a célok meghatározásáról szólt.

„A COVID után szépen fokozatosan megkezdtem az edzésmunkát. Egyelőre jól bírom, és remélem így is marad. Mitját fiatal, lendületes edzőnek találom, és nagyon várom már a közös munkát” – nyilatkozta Vörös Virág, akinek legfontosabb célja az olimpiai kvóta megszerzése a 2022-es pekingi téli játékokra.

Világkupás síugrónk korábbi edzője május elején kérte szerződése megszüntetését. Vasja Bajc, akivel négy éven keresztül dolgozott, a cseh válogatottnál folytatja. De közreműködött abban, hogy volt versenyzője és a síszövetség mielőbb megtalálja utódját.

"A Magyar Sí Szövetség egy energikus, fiatal, ugyanakkor tapasztalt edzőt szerződtetett. Mitja Oranic-ot egy jó mentalitású, céltudatos szakemberként ismertük meg, aki, meglátásunk szerint jól passzol majd VörösVirág egyéniségéhez. Sikeres munkát kívánunk nekik a közös munkához" – nyilatkozta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára.

A szlovén szakember tervei szerint szerepet vállal a kőszegi utánpótlás csapat fejlesztésében is, de elsősorban Vörös Virág eredményes szereplésére koncentrál.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.