Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Síugró központot adtak át a Ski amadé régióban

2013.09.16. | Szerző: Bata Attila
Újabb nagyszerű központban készülhet fel az osztrák utánpótlás. Télen-nyáron használható síugrósáncokkal kialakított központot adtak át az ismert síterepekkel körülvett salzburgi Schwarzach-ban. Az építkezés jóval olcsóbb lett a tervezetnél, köszönhetően a helyiek önkéntes munkáinak.
Rövid idő alatt elkészült a négy felújított sánc (K45, K30, K15 és K7) az egyik legfontosabb utánpótlásközpontban, a Wagrain, St. Johann, Hochkönig és a Gastein-völgy környékén található Schwarzach-ban. Itt évente több száz fiatal ismerkedik meg a síugrás szépségeivel, a mostani központ sokat segíthet majd a fiatalok fejlődésében.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Az építkezés a nyár közepén kezdődött és szombaton adták át a megújított sáncokat, amelyek a speciális borításnak köszönhetően nyáron is használhatóak lesznek. Érdekesség, hogy nem csak klubtagok használhatják majd, de bátor turisták is benevezhetnek egy-két edzésre.

A legelső tervek szerint egy több millió eurós északi sportközpont épült volna, de pénzhiány miatt ebből maradt a sáncok felújítása. Az eredetileg tervezett 760 ezer eurós költségeket is sikerült 390 ezerre csökkenteni, köszönhetően a lelkes egyesületi tagoknak, valamint a helyiek támogatásának. Szinte hihetetlen, hogy a helyiek összesen 40.000 órányi önkéntes munkával járultak hozzá az építkezéshez - írja az ORF.

A helyi egyesület legismertebb síugrója Stefan Kraft, aki már dobogós is volt a híres Négysánc-versenyen. A falu hírességei között ismert alpesi versenyzők is vannak. Itt született az olimpiai bajnok Andrea Fischbacher (2010, szuper-g) és a csapatban többszörös világbajnok Michaela Kirchgasser.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó régiók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »