Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síugró olimpiai bajnok síterepbe fekteti pénzét

2012.11.10. Bata Attila

Síugró olimpiai bajnok síterepbe fekteti pénzét Simon Ammann, a svájciak négyszeres olimpiai bajnok síugrója komoly pénzeket áldoz szülőföldje síterepének fejlesztésére. Toggenburg megújuló síterepének egyik legnagyobb részvényesévé vált a svájciak síugróklasszisa, akinek részvételével 7 millió frankkal emelkedik a projekt tőkéje.
Ahogy a toggenburgi lifttársaság képviselője kijelentette, Ammann a lehető legjobb főrészvényes, hiszen ezer szállal kötődik a környékhez és nemzetközi ismertsége sokat jelenthet. A jelenleg 31 éves Ammann a 2002-es és a 2010-es téli olimpiákon is két-két számban tudott aranyérmet nyerni.

A környék gyönyörűen behavazott hegyei
A környék gyönyörűen behavazott hegyei
Toggenburg pedig komoly fejlesztések előtt állhat. A mostani hétmillió frankos emeléssel a társaság tőkéje már 28 millió svájci frankra emelkedik, miután a helyi kanton megadta az engedélyt az első turisztikai beruházás megkezdéséhez. Toggenburg síterepe körülbelül 60 kilométernyi pályával és 17 lifttel büszkélkedhet, és mindenekelőtt a környék ismert hegycsúcsával, a 2262 méter magas Chäserrugg csúccsal, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre. A tervek szerint, ide a csúcsra épülne első lépésként egy panorámavendéglő, legkésőbb 2015 őszéig.

Toggenburg szépségei és a helyi zene
A másik beruházás tervei egyelőre még a helyiek közt sem tetszik mindenkinek. Hitelből és saját pénzből, 23 millió frankért építenének a hegy aljába egy hatalmas épületet, a Klanghaus-t. Az építmény négy nagy teremből állna, ahol különböző zenei programokat lehetne rendezni. A világ minden stílusú zenéje otthonra találhatna a remélhetőleg világ minden részéről érkező turisták számára. A zenei központ ötletén kívül, a leendő épület tervei is megosztják a lakosságot. Sokan vitatják, hogy a jódlizene hazájában más típusú zenéket kellene propagálni a hazain kívül. Nos, Ammannak lesz dolga a jövőben, ha tényleg aktívabb szerepet akar vállalni a helyi ügyekben.

KOMMENTEK
Kis Kovi | 2012.11.10. 06:48
Ammann egy végtelenül szimpatikus, vidám egyéniség, aki sokszor egyedül vette fel a harcot az egész osztrák síugró sporttal szemben.
Egy helyi vidéki parasztgazdaságban nőtt fel és onnan jutott el a világ egyik legnehezebb sportágában a csúcsokra.

Neki ez a 7 milliós kiadás nem kis összeg, mert a síugró sportban nem lehet még ilyen sikeresen sem úgy keresni, mint például a labdarúgásban.

Hajrá Ammann!
Végre húzd be azt a Négysánc versenyt is:)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.