Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síugróverseny Zakopanéban, a hétvégén nyit Kasprowy

2013.01.11. Bata Attila

Síugróverseny Zakopanéban, a hétvégén nyit Kasprowy Elég sok minden összejön a hétvégén a Lengyel-Tátrában, Zakopanéban. Itt rendezik a síugrók újabb VK-versenyét, valamint az idén először lehet síelni a Kasprowy melletti pályákon is. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a hétvégén kezdődik a szünet a lengyel iskolákban, akkor lesz egy kis forgalom a városban.
Január 12-ig kellett várni Lengyelország egyik legismertebb síterepén, hogy annyi hó összegyűljön, hogy meg lehessen kezdeni a szezont. Szombattól közlekedni fog a Gáspár-csúcs (Kasprowy Wierch) melletti négyszemélyes Gasienicowa felvonó, valamint egészen Kuznicéig is le lehet majd síelni. A nyitás alkalmából, csak az első napon féláron lehet bérletet venni Kuznicében.

Fenn a csúcs környékén jelenleg 80 cm vastag a hó, az éjszakai mínusz 10 fok után nappal sincs sokkal melegebb. A síterep értesítése szerint jelenleg hármas fokozatú lavinaveszély van érvényben, ezért a pályán kívül síelést nem javasolják. Az időjárás-előrejelzések péntekre további havazást ígérnek.

Így nézett ki tavaly februárban a hétvégén üzemelő Gasienicowa oldal
Így nézett ki tavaly februárban a hétvégén üzemelő Gasienicowa oldal
Az időjárással meggyűlt a baja a Zakopanéban zajló síugró-világkupa szervezőinek is. A csütörtök délutánra tervezett edzést és kvalifikációt az erős szél miatt el kellett halasztaniuk.

További érdekesség, hogy a környék iskoláiban beköszönt az egyhetes téli szünet, így a várhatóan sok család indul el síelni. Bár a lengyelek igazán mobilak síelés tekintetében és szívesen utaznak a távolabbi osztrák vagy szlovák síterepekre, de valószínűleg sokan választják majd a következő napokban a Zakopane környéki apróbb síterepeket is.

KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.