Menü ≡

Sívásár a repülőtereken hagyott felszerelésekből

2015.11.15. | Szerző: Bata Attila
Az előző hétvégén egy igazán különös síbörzét tartottak az USA-ban. Az évente megtartott börze különlegességét az adja, hogy a légi utasok által a repülőtereken felejtett felszereléseket lehet megvásárolni, természetesen a használt piaci áron, vagy néha még annál is kedvezőbben.
h i r d e t é s
A légitársaságok rengeteg csomagot szállítanak, de a csomagok nem mindig jutnak el a tulajdonosaikhoz. Néha előfordul, hogy a tulajdonosok valamilyen okból nem jelentkeznek a csomagjaikért. Ilyenkor a repülőterek a szabályzatban előírt időpontig tárolják a csomagokat, majd egy központi raktárba kerülnek.

Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
Nem éppen a síelésről és a télről ismert az amerikai Alabama állam, Scottsboro településén található az un. Unclaimed Baggage Center. Ebbe a közel 3800 négyzetméter alapterületű raktárba naponta kerülnek a tulajdonosaiktól elvált cuccok, köztük sífelszerelések. Szezon előtt mindig megtartják a szokásos vásárt, ahol márkás sícuccokat lehet vásárolni.

A vásár kedvéért sokan távolról is képesek ideutazni, nemcsak a felszerelésekért, hanem a buli kedvéért is eljönnek a raktárba. A tavalyi vásárra körülbelül 3-4000 vásárló érkezett, közülük néhányan a megelőző éjszakán a raktár előtt kempingeztek, hogy másnap az első sorból rajtoljanak a legjobb cuccokért.

A 2012-es vásár
Az idei vásárt most szombaton tartották meg. Közel 6500 vásárló várt órákon át, hogy bejuthasson a raktárba. Ezen az oldalon további képeket és körülbelüli árakat is találunk a vásárról.
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
SÍELŐK NAPTÁRA » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »