Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skalka: 20 méteres jégfalat készítettek

2024.02.03. Bata Attila

Szokás szerint, évről-évre elkészül a környék egyik látványossága, az idén kb. 20 méter magasra hizlalt jégfal. A jégfalhoz vezető ösvényt kitáblázták. Bárki mászhat rajta, természetesen megfelelő felszereléssel és a szintén kitáblázott szabályok betartásával.
A helyi önkormányzat és a hegyimentők szakemberei közösen építették és tartják karban a jégfalat az idén is. A látványosság a múlt hétvége óta várja a látogatóit. Az önkormányzat honlapján megjegyzi, hogy a jégfal kb. 1200 méteres magasságban található, északnyugati tájolása miatt kevésbé kitett az időjárás változásainak. A tervek szerint néhány hétig biztosan látogatható, amíg az időjárás engedi.
A közösségi oldalak tanulsága szerint a napokban többen is kipróbálták a jégfalat és beszámolóik szerint a jég remek állapotban van.

A jégmászás ingyenes bárki számára. Speciális felszerelés, többek között sisak és jégcsákány kötelező. Mindenki saját felelősségére mászik.

A legfrissebb információkat a helyi hegyimentők a közösségi oldalukon teszi közzé.

Skalkán lesiklópályák is találhatóak, de a hely elsősorban sífutóközpontként ismert. Itt van Szlovákia legnagyobb sífutóút-hálózata.
KOMMENTEK
robert73 | 2024.02.05. 11:09
Február 5-én lezárták a meleg időjárás miatt.
https://www.facebook.com/photo/?fbi...d=780772084082133&set...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.