Menü ≡

Snowboard-világnap 30-án a Mátrában és Eplényben

2012.12.28.
Snowboard-világnap 30-án a Mátrában és Eplényben Magyarország két helyszínen ünnepeli a snowboard világnapját 2012. december 30-án. A világ legnagyobb snowboardrendezvényébe idén Mátraszentistvánon és Eplény is bekapcsolódik: látványos snowboardbemuta-tókat rendeznek profi versenyzők részvételével.
h i r d e t é s
Az idén hetedszerre megrendezésre kerülő hódeszkások világnapja azt mutatja meg laza programjaival, hogy miért jó, miért érdemes snowboardozni.

A Snowboard Világnapja a különböző kultúrák találkozása a sporton keresztül. Ma a World Snowboard Day már az egész Földet körbeölelő esemény, ami az összes havas dombot, hegycsúcsot, lejtőt és városi pályát is megtölti egy napra hódeszkásokkal. 2011-ben egy napon 167 rendezvény zajlott 37 országban, amin közel 125 000 snowboardos vehetett részt és az idei részvétel is hasonló méretűnek ígérkezik. A rendezvény kedvcsináló a sportághoz, ha valahol éppen nincs hó, vagy hegy, ott koncertek, videópremierek, hússütés, zene és a snowboardosok laza hangulata jellemzi az összejövetelt.

A világ ismert alpesi országai mellett olyan helyszínek is bekapcsolódtak idén, mint Brazília, Argentína és Ausztrália a déli féltekéről. Itt várhatóan nem lesz havas esemény, de az összegyűlő fiatalok közös filmnézéssel, piknikkel és szörfözéssel, vagy gördeszkázással fejezik ki lojalitásukat a világ legnagyobb snowboardos eseménye és a sportág iránt. Idén egészen megdöbbentő helyszíneken is összegyűlnek a deszkások, ilyen lesz például a mexikói Tolucában, vagy a mongóliai Ulánbátorban zajló verseny is, de a keleti országok között Kína is tíz helyszínnel kapcsolódott a világeseményhez. Európában is majd' minden országban zajlik valami snowboardos megmozdulás december 30-án: van, aki Szicíliában az Etnán fog snowboardozni, de érdekesnek ígérkezik a grúz hódeszkások összejövetele Tbilisziben, a távoli orosz Novoszibirszk vagy a legészakabbi helyszín, Murmanszk csatlakozása is.

A december közepén lezajlott budapesti bemelegítőesemény után hazánkban a két legismertebb síterep, az eplényi Nordica Síaréna és Mátraszentistvánon a Sípark ad helyet a hódeszkás ünnepnek december 30-án. A snowboardparkok délelőtt megnyitnak, és ingyenes freestyle oktatás, trükksuli, snowboardteszt, DJ-k és hazánk legjobb deszkásai várják a sportág iránt érdeklődőket egészen sötétedésig. A hódeszkás szezon megnyitójára mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a gyakorlott deszkások most hangulatos nyílt nap keretében mutatják meg a sportágukat és bárki ingyenesen próbálhatja ki a legújabb Nitro és Burton snowboardokat.

A Nemzetközi Snowboardszövetség (WSF) életre hívott egy olyan eseményt, amit nem profi marketingmenedzserek és szponzorok céljai vezérelnek, hanem alulról építkezik, és kizárólag a deszkázásról és a sportág népszerűsítéséről szól. A World Snowboard Day hetedik alkalommal kerül megrendezésre idén december 30-án, folyamatosan növekvő résztvevőszám és egyre több helyszín bekapcsolódása jellemzi az elmúlt éveket. Bárki csatlakozhat a világ közel 40 országában zajló ingyenes eseménysorozathoz. A WSD lényege, hogy csinálj valamit ezen a napon, ami a snowboardozáshoz kapcsolódik. Ha nincs a közeledben sípálya, hó, vagy éppen egy WSD-rendezvény, akkor szervezz sütögetést és snowboardvideó-nézegetést a barátaiddal, vagy szerezzetek a közeli jégpályáról havat és csináljatok saját shred-megmozdulást, ahol éppen eszetekbe jut. A főszervező kérése annyi, hogy készíts erről képeket, videót és küldd el nekik, hogy kirakhassák az összes eseményt összefogó weboldalra.

A World Snowboard Day Budapesten 2008 óta minden évben új helyszínnel lett meghirdetve, volt a MOM Park lépcsőin a Sportmaxnál, volt az Aréna Plaza oldalában, volt az Erzsébet téren a mostani Akvárium klubnál, de volt olyan hóban gazdag december, hogy a Mátrába vitték fel a szervezők. Csúszni, snowboardozni mindenhol lehetett, mindig sikerült megoldani, hogy a legmelegebb napon is legyen hó a többnyire lépcsőkre, vagy rézsűre épült pályákon. Persze buli, élő DJ, barbecue-sütögetés, snowboardteszt és verseny midig gazdagítja a programot.

További aktuális információkért a hazai esemény Facebook-oldalát érdemes figyelni, like-olni, illetve a nemzetközi eseményekről beszámoló WSD-weboldalt.

Program

Eplény:
Nyitás: 9.00 óra
Parknyitó, snowboardbemutató: 11.00 órától

Mátraszentistván
Nyitás: 9.00 óra
Snowboardbemutató: 15.00 órától
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó szervezetek:
Kapcsolódó cikkek:
Kapcsolódó országok:
Kapcsolódó galériák:
Kapcsolódó videók:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »