Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: enyhe az idő, de nem marad el a verseny!

2014.10.15. Bata Attila

Kicsit megtréfálta az időjárás a szervezőket a tiroli Sölden gleccserén, ahol jövő hétvégén rendezik meg a hagyományosan idén nyitó alpesi világkupa futamokat. Szeptember végéig minden rendben volt, az október azonban jóval enyhébb a szokásosnál, de a verseny megrendezése még így sincs veszélyben.
2000 óta rendezik meg október végén az alpesi futamokat a söldeni gleccseren. Eddig egyszer, 2006-ban kellett teljesen elhalasztani a versenyeket az időjárás miatt. Ebből is tanultak a szervezők, hiszen 2007-től elkezdték kiépíteni a hóágyúkat a gleccserpályán, amelyeket azóta többször is modernizáltak, így már tényleg csak az extrém időjárási körülmények akadályozhatják meg a versenyeket. Vagyis, hiába a világ legmodernebb hóágyúi, az utóbbi napokban túl meleg van a hóágyúzáshoz.

Loading

What a difference a year makes. #notcool #nopuninteaded #soelden

View on Instagram



Ennek ellenére nincs semmi sem veszve, hiszen a havat előzőleg már legyártották, tárolókba helyezték, majd az utóbbi napokban folyamatosan terítik a pályán. Talán az időjárás is besegít, hiszen péntekre néhány centiméter havat Holle anyótól is várnak. A hóhatár 2300 méterre süllyedhet, és talán a hóágyúkat és be lehet majd indítani. A verseny befutója 2650 méter magasan található.

Szombaton a nemzetközi szövetség (FIS) újra megvizsgálja, hogy a pálya alkalmas-e arra, hogy egy héttel később versenyt rendezzenek rajta. Itt nemcsak a pillanatnyi helyzetet veszik figyelembe, hanem a következő hét időjárási előrejelzéseit is elemzik, amelyek újabb havazásokat ígérnek.



A szervezőknek valószínűleg nem nagyon tetszett az amerikai Ted Ligety kiposztolt fotója, amelyben összehasonlítja a tavalyi és az idei hóhelyzetet, hiszen gyorsan kiadták a saját verziójukat is.

A versenyzők természetesen készülnek a versenyekre. Az amerikaiak a helyszínen, az olaszok, franciák és svájciak saját gleccsereiken. Az osztrák férfi csapat Pitztalon, a nők pedig Mölltalon döntik el az utolsó szabad helyeket a csapatba kerülésért ezen a héten.

A versenyt mi is kiemelten kezeljük, a jövő héten többször is beszámolunk az előkészületekről és a versenyzőkről.  
KOMMENTEK

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.