Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: hétvégén kezdődik a világkupa sorozat!

2024.10.25. Bata Attila

Igazi ünnepi hétvége előtt állnak a sírajongók. A hétvégén csak le kell ülni a tévé elé, hogy a világ legjobb síelőit lássuk versenyezni, az idei szezonban először. Az előzetes várakozások szerint nem kell attól tartani, hogy kedvezőtlen időjárás miatt elmaradnak a futamok.
A pálya 2020-ban
A pálya 2020-ban
Beharangozónkat minden évben azzal kezdjük, hogy milyen állapotban van a pálya. Nos, nagyon régen lehettek ennyire nyugodtak a szervezők. Biztonság kedvéért tavalyról eltároltak kb. 100 ezer köbméter havat a pálya előkészítésére, de a felére sem volt szükség, hiszen a természet idén ősszel saját eszközeivel pótolta a többit. Az egy héttel ezelőtti pályaellenőrzés csak formalitás volt, évek óta nem volt ilyen kiváló állapotban a pálya.

Kisebb aggodalomra csak az utóbbi napok időjárása adhatott okot, az enyhe hőmérsékletek miatt a pályát teljesen zárták, hogy óvják a minőségét, így a versenyzőknek máshol kellett gyakorolniuk. Az előrejelzések szerint nem várható mindent megbénító hatalmas havazás. Szombaton várható egy kis eső és borult idő, vasárnapra napos időt jósolnak. A célegyenes magasságában (2700 méteren) 4-5 fokot jeleznek a meteorológusok. Egyedül, esetleges ködtől lehet tartani...
Fanklubok a lelátón
Fanklubok a lelátón
A versenyzőkkel is sok minden történt a két szezon között. Még ma reggel sem tudtuk biztosra, hogy indul-e holland színekben Marcel Hirscher? Azonban délután Hirscher bejelentette, hogy 2051 nap után ismét rajthoz áll! Azt már korábban tudtuk, hogy az ex norvég Braathen indul brazil színekben, és hírek szerint nagyon jól teljesített az edzéseket. Lindsey Vonn is belengette visszatérését, edzett is a gleccseren. Olasz újságírók kiderítették, hogy már be is jelentkezett a doppingellenes szervezet nyilvántartásába. A térdprotézissel síelő Vonn valószínűleg a decemberi észak-amerikai versenyeken térhet vissza.

Nélküle is lesz amerikai, hiszen Mikaela Shiffrin idén a 100. vk győzelmére hajt, már 97-nél tart a szezon előtt. A következő akár holnap is összejöhet, hiszen korábban már kétszer nyert Söldenben. Hiányozni fog legnagyobb riválisa, a szlovák Petra Vlhová, aki januárban Jasnán sérült meg, és talán decemberben térhet vissza. Shriffin vőlegénye, a norvég Aleksander Aamodt Kilde nemcsak Söldent, hanem az egész szezont kihagyja, mivel a sérült válla nem gyógyul, így újabb műtét vár rá.

Ott lesz a nőknél a svájci Lara Gut-Behrami, aki nagyszerű szezont produkált tavaly. Ezért is furcsa, hogy az idei szezonnak szponzor nélkül vág neki, így sisakján üresen marad a szponzor logó helye. Gut-Behrami eddig háromszor nyert itt, esetleges győzelmével ő lehetne a legeredményesebb söldeni női versenyző. Ott lesz a másik svájci, akit mindenki le akar győzni. Marco Odermatt a top favorit. A tavaly szezonvégi saalbachi tét nélküli versenyen ugyan kisesett a puha hóban, de előtte szünet nélkül 12-szer nyert ebben a számban.

Idén 31. alkalommal rendeznek versenyeket a söldeni gleccseren. Szombaton a hölgyek, vasárnap a férfiak versenyeznek óriás-műlesiklásban, ugyanazon a pályán. Az első futamok 10, a második futamok 13 órakor kezdődnek. Itthon az Eurosport közvetíti a versenyeket.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 4 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.