Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: minden kész a világkupa versenyekre

2015.10.23. Bata Attila

Szombaton a hölgyek óriás-műlesikló versenyével megkezdődik az idei alpesi sí világkupa sorozat a tiroli Sölden feletti gleccseren. A körülményekre az idén sem lehet panasz, rengeteg hó hullott az utóbbi időben. Néhány hiányzó ismert versenyző miatt lehet majd hiányérzetünk.
Voltak évek, amikor nagyon nehéz dolguk volt a rendezőknek, hogy pályát varázsoljanak a gleccserre. Gyakran volt hóhiány, eső, de tavaly a verseny előtt 70-100 cm hó hullott, akkor a sok hó okozott gondot. Idén a természet ismét sok havat küldött, de az szépen időzítette. Az elmúlt héten 60 cm, az utóbbi napokban pedig 40 centiméter hullott a gleccseren, így a hóval nem lesz gond.

Így készült a pálya
A sportrajongók azon fanyaloghatnak, hogy tavalyhoz képest átalakult az élmezőny, a visszavonulások és a sérülések miatt.

A nőknél a tavalyi szezon két legjobbja hiányozni fog.
Tina Maze az idén pihen, a teljes szezont kihagyja. Szintén kihagyja a szezont az osztrák Anna Fenninger, ő azonban a tegnapi térdsérülései miatt.

Ma reggel még kétséges volt az amerikai Lindsey Vonn indulása, aki 10 héttel ezelőtt a bokáját törte és csak tegnap edzett először havon. Ő még nem döntött az indulásról. Egy másik amerikai, Julia Mancuso sérülés miatt marad távol. Egy harmadik amerikai, Mikaela Shiffrin pedig ott lesz, tavaly ő nyert holtversenyben.

A világkupa sorozat beharangozója
A férfiak vasárnap versenyeznek. Bode Miller kihagyja az idei szezont, a szomszédos völgy ördöge, Benni Raich pedig visszavonult. A norvég Aksel Lund Svindal most térhet vissza hosszú sérülése után.

Szerencsére a férfiaknál megmarad a klasszikus páros, Ted Ligety és Marcel Hirscher, ők már az első versenyen összecsapnak az ínyencek nagy örömére.

A magyar versenyzők között ne keressük Miklós Edit nevét, ez nem az ő versenyszáma, ő majd csak november végén kezd el versenyezni. A hírek szerint a férfiak közt rajthoz áll a horvátoktól leigazolt, tavaly óta magyar színekben versenyző Samsal Dalibor.
KOMMENTEK
tibor.becker | 2015.10.23. 16:37
Sziasztok! A mai hírek (ORF.at) szerint Lindsey Vonn sem indul holnap Söldenben. Üdv, Tibor
sonkadomb | 2015.10.24. 11:13
Anna Fenninger és Bode Miller hiánya?! Hát milyen unalmas szezon lesz ez kérem szépen?!

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.