Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sölden: nézők nélkül rendezik a világkupa futamot októberben

2020.08.20. Bata Attila

Szokás szerint idén is Söldenben rendezik meg az első világkupa futamokat. Most annyi különbséggel, hogy a megszokott dátumhoz képest egy héttel előbbre hozták a versenyeket, valamint biztonsági okokból most nézők nélkül bonyolítják le.
Kép egy korábbi versenyről, sajnos most nézők nélkül
Kép egy korábbi versenyről, sajnos most nézők nélkül
Furcsa lesz nézők nélkül, de a tervek szerint legalább lesz verseny Söldenben október 17-én és 18-án. A szervezők eredetileg kevesebb nézőt szerettek volna beengedni, de az osztrák és nemzetközi szövetség kérésére nézők nélkül rendezik meg a versenyeket.

A résztvevőket négy zónába osztják a helyszínen. Külön zónákat alakítanak ki a versenyzők és edzőik, a szervezők, a média és a hivatalos meghívottak részére. Ezeket a zónákat elkülönítik egymástól.

A versenyeket egy héttel hozták előbbre. Azzal számolnak, hogy ebben az időszakban szinte csak a versenyzők használhatják a Rettenbachferner-gleccser környékét, a nagyközönségnek utána nyílna meg.

A tervek szerint az idei versenyek előtt mindig tesztelni fogják a résztvevőket, de a pontos szabályokról még korai beszélni, hiszen a vírushelyzet is sokat változhat a versenyszezonig, másrészt a szövetség is csak szeptember végén ül össze megbeszélni a részleteket.

Ezen a szeptember végi megbeszélésen más témák is szóba kerülnek. Például a novemberre és decemberre tervezett észak-amerikai versenyek pótlása. A FIS legújabb elképzelése szerint a versenyeket Európában szeretnék megrendezni, biztonságos körülmények között. Az egész mezőny utaztatása nem lenne egyszerű feladat a járvánnyal kapcsolatos észak-amerikai szabályozások miatt. Így szeptemberben póthelyszíneket kell keresni a kimaradó amerikai és kanadai helyszíneknek (Killington, Lake Louise és Vail/Beaver Creek).
KOMMENTEK

Szállástipp
Top Tirol Apartmanház csillagcsillagcsillagcsillag
Az apartmanház Huben faluban, Söldentől északra található. A síbusz megállója közvetlenül a ház előtt van, amivel 10 perc alatt a kabinos felvonónál lehetünk. A házban összesen 24 db, 6 különböző típusú 2-7 fős apartman található és egy kiváló wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.