Menü ≡

Sorra nyitottak ki a francia síterepek a hétvégén

2014.11.24. | Szerző: Bata Attila
Az elmúlt napok havazásának többek között a francia síterepek a haszonélvezői. Bőven hullott a hó, és igazából csak az volt a kérdés, hogy melyik síterepben van meg a hajlandóság, hogy kinyissanak a hétvégére, hiszen a hóviszonyok ezt szinte mindenhol megengednék. Végül is, öt síterep vágott bele az idei szezonba.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Talán meglepő, de eddig csak egyetlen síterepen lehetett síelni Franciaországban, mégpedig Tignes gleccserén. Azt már hetek óta lehetett tudni, hogy ezen a hétvégén a Három-völgy egyik ismert síterepe, Val Thorens is megkezdi a szezont.

Val Thorens: így kezdődött a szezon
Rajtuk kívül még négy síterep (Alpe d'Huez, Courchevel, La Clusaz és Montgenévre) döntött úgy, tényleg az utolsó percben, hogy a kedvező körülményeknek köszönhetően kinyitnak, igaz csak erre a hétvégére.

Alpe d’Huez: 1500 vendég vett jegyet az első napon

Azt meg kell említeni, hogy a legtöbb síterep már felkészült a nyitásra, hó van bőven, csak még túl korai beindítani a lifteket. A következő hétvégére újabb síterepek, december első hétvégéjére pedig szinte az összes ismert francia síterep kinyithat.

Montgenevre
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »