Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi sízőé az első magyar arany a Speciális Olimpián

2017.03.21. sielok.hu

Már a nyitónapon megszületett a magyar delegáció első aranyérme a Speciális Olimpia Téli Világjátékokon, Schladmingban. Az alpesi síző Csernai Tibor szuper óriás-műlesiklásban, a férfiak középhaladó kategóriájában szerezte meg a győzelmet.
Szombaton zuhogó esőben rendezték meg az ünnepélyes megnyitót. Ennek ellenére is több ezer érdeklődő figyelte a csapatok felvonulását, a színpadi műsort, majd a láng fellobbanását a schladmingi sípálya tövében.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Timothy Shriver, a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség elnöke, köszöntőjében jókedvre és a becsületes sportolásra buzdította a versenyzőket, akik 105 országból érkeztek. Az 51 fős magyar csapat Hong Kong után és Izland előtt vonult be az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Hunyady Emese felvezetésével.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az alpesi síző Csernai Tibor szuper óriás-műlesiklásban, a férfiak középhaladó (M08-as) kategóriájában szerezte meg a győzelmet. A második helyezett svájcinál 8 másodperccel jobb időt ért el. A kömlődi fiatalember elmondta, hogy Molnár Sándor szakágvezető javaslatára végig a biztonságra törekedett és arra, hogy hiba nélkül teljesítse a pályát. Tibi 26 éves lesz áprilisban, 4 éve tanult meg síelni.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Kiegyensúlyozott teljesítményre képes, amelyet ezúttal is hibátlanul bemutatott. Kiváló versenyző típus, hiszen téthelyzetekben javul a teljesítőképessége és még a zuhogó eső sem zavarta most teljesítményét. A családja, egyesülete is támogatja a sportolásban. Édesapja az egyik fő szurkolója, aki a schladmingi versenyen is drukkolt neki és várta őt a célban. Tibi élete legnagyobb élményének tartja ezt a győzelmet.

Az aranyérem mellett két pontszerző helyezésünk is született a sípályán. Árok Csaba a haladók mezőnyében, míg Szanyi Petra a nők középhaladó kategóriájában lett egyaránt negyedik. Sízőink Eplényben és osztrák edzőtáborokban készültek fel a téli olimpia küzdelmeire. A sípályán tiszteletét tette két olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó: Hunyady Emese és a kanadai Catriona LeMay Doan is. Az ünnepélyes megnyitó után néhány órával kiderült, hogy az időjárási körülmények miatt Ramsauban törlik a hófutók számára a vasárnapi selejtezőket.
Fotó: Szántó György
Fotó: Szántó György
Az SO Téli Világjátékok versenyei március 24-ig tartanak. A 33 magyar versenyző 5 sportágban: alpesi síben, hófutásban, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és padlóhokiban indul.

A speciális olimpikonok szereplése nyomon követhető az elektronikus és az írott sajtóban a következő helyeken:
msosz.hu, fb.com/specialolympicshungary, M4 Sport, M1 Hírcsatorna, Kossuth Rádió/Sportvilág, lokal.hu,mindenamisport.hu, Sportmenu.net, nso.hu

Forrás: specialolympics.hu, Fotó: Szántó György
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Pension Tilly csillagcsillagcsillag
Családi vállalkozásként működő panzió 1-4 fős szobákkal, az Enns folyó völgyében, Tauplitz és a Schladming Sírégió között kb. félúton. Szolgáltatásai: ingyenes szauna, ingyenes Wifi, nyáron kerti medence, masszázs, kozmetika, lőtér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
TUI BLUE Schladming csillagcsillagcsillag
A schladmingi régió első "felnőttszállodája" karnyújtásnyira található a Planaira vezető kabinos lift alsó állomásától. Az épület tetején egy szauna található, páratlan kilátással a környékbeli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Pension Sunseitn
Hangulatos, osztrák családi panzió a ramsaui fennsíkon 1100 méteren, nyugodt környezetben, 1 km-re a helyi sípályáktól, 8 km-re a dachsteini nagykabinos lifttől, 10 km-re Planaitól. Reggeli kérhető, kisállat hozható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.