Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Les Arcs: The Speedflying Pro 2010 verseny

2010.01.23. Bata Attila

Les Arcs: The Speedflying Pro 2010 verseny Speedflying, az utóbbi időszak hóbortjai közé tartozik, amellyel azok próbálkoznak, akiknek már nem elég a megszokott síelés a szépen előkészített pályákon. Az ejtőernyőzés és a síelés keverékéből létrejött extrémsport egyik legrangosabb versenyét a következő héten rendezik Franciaországban.
Nyolc országból, a világ 20 legjobb versenyzője (speedflyer) veszt rész az immáron negyedik alkalommal megrendezendő Speedflying Pro versenyen a franciaországi Les Arcs síterepén. A sport egyfajta keveréke az ejtőernyőzésnek és a síelésnek, a szabályai egyszerűek, természetesen látványos, és cseppent sem veszélytelen.

A verseny két különböző futamból áll. Az első hasonlít valamennyire a síelők szlalom versenyéhez, vagyis inkább a parallel-szlalomhoz. Itt egyszerre két versenyző indul egymás mellett, akiknek bólyákat kell kerülgetniük, akik hol a levegőben, hol a sítalpakon küzdik le a pályát és érnek be a célba. A másik, a klasszikus, a Big Mountain. Ez a látványos rész, amikor a hegy tetejéről kell lejönni. A versenyzők szabadon dönthetnek mindenben, a döntéseiket azonban a zsűri pontozza, több pontot kap, aki nehezebb útvonalon jön le, a zsűri pontozza a versenyzők technikáját, ugrásait, és stílusát, amely a síelés és ejtőernyőzés harmonikus és folyamatos váltogatását jelenti.

A két különböző versenyszám helyezései pontokat érnek, és az összesítés alapján hirdetik ki a győztest. A tavalyi versenyen a legjobbak között szinte csak francia és svájci versenyzőket találunk. A versenyt január 25. és 29. között rendezik, egy kis kedvcsináló az alábbi filmen.
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.