Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stelvio: megkezdődött a síszezon

2016.05.30. Bata Attila

Az olasz Stelvio-hágó közelében található gleccser teljesen fordítva működik a többi síterephez képest. Amikor a síterepek bezárnak, itt akkor kezdődik meg szezon, és amikor itt véget ér a szezon, akkor kezdenek kinyitni az első síterepek az Alpokban.
A szokásos forgatókönyv szerint május közepén megérkeztek a helyi szálloda és síterep üzemeltetői, hogy kiássák a lifteket és az utakat az egész téli szezon alatt összegyűlt hó alól. Május 28-án, szombaton 12 kilométernyi pályával megkezdődött a síszezon a Stelvio-hágó (2758 m) és a Cristallo-hegy (3450 m) között. A felnőtt napijegy 42 euróba, a diák és nyugdíjas jegyek 38 euróba kerülnek.

A szokásos munkálatok május közepén
A szokásos munkálatok május közepén
A havazás májusban sem állt le a környéken, sőt a nyitás előtti napon lavina miatt egy rövid időre ismét le kellett zárni a hegyi utat. Az elmúlt napok havazásainak köszönhetően jó körülmények között lehetett síelni, és az első hétvégén már sífutó versenyt is rendeztek. Nyáron jellemzően a sportolók veszik birtokba a pályákat, főleg versenyzők jönnek ide edzeni.

Ma reggeli havazás webkamerája 2757 méteren
Ma reggeli havazás webkamerája 2757 méteren
A síterep megnyitása azt is jelenti, hogy újra van üzemelő sípálya Olaszországban. A Presena-gleccser május elején, Val Senales pedig május 8-án zárt be. Ezeken a terepeken szeptember végén vagy október elején várható a nyitás. Májusban még hétvégi üzemmódban működött Zermatt olasz oldala, de május 22-én ők is bezártak, a tervek szerint június 25-én nyitnak ki újra.
A pálya webkamerája a múlt héten, nyitás előtt
A pálya webkamerája a múlt héten, nyitás előtt
KOMMENTEK
Dús Ernő | 2016.06.01. 17:26
Többször jártam ott, igen kellemes, de pl. Bormióból naponta felkocsizni az 50 hajtűkanyaron nem leányálom. Viszont aranyos a rengeteg mormota útközben :)Síelés után kellemes a melegvizű patakban lazítani. Szívesen betársulok, ha valaki rászánná magát az útra.
wwwblade | 2016.06.02. 16:25
Csatlakozom ha van csapat! :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.