Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stelvio: télre lezárták a síterepet és a panorámautat

2013.11.06. Bata Attila

Olaszország egyik leghavasabb síterepe zárt be a hétvégén. A Stelvio-hágó közelében lévő pályák a zord téli viszonyok miatt megközelíthetetlenek, így ott csak nyáron lehet síelni. A hágóra vezető panorámautat csütörtökön zárják le, és így is marad a tavaszi olvadásokig.
Téli álomra tér az olasz Stelvio-gleccser síterepe. Az időjárás egyre fenyegetőbb a napokban, egyre többet havazott és az SS 38-as utat üzemeltető Anas társaság döntése értelmében a Bormio (Bagni Vecchi) és a hágó közötti részt (106,5 és 124,3 km között) csütörtök 16:00-tól lezárják. A nagyközönség legközelebb csak a tavaszi olvadás után használhatja majd az Alpok második legmagasabban kanyargó útját.

Itt már októberben is erősen havazott
Itt már októberben is erősen havazott
Az utat még a 19. században építették, a Monarchia akarta összekötni Tirolt és Lombardiát, hogy ne kelljen a Velencei Köztársaságon vagy Svájcon keresztül kerülni. 1859-ig még télen is használták az utat, nyolc szálláson találtak menedéket az utazók, és az utasokat lovas szánokkal vitték a nagy hóban.

A híres panorámaút
A híres panorámaút
A panorámaút az egyik legismertebb magashegyi kirándulóhely Olaszországban, a híres kerékpárverseny, a Giro d'Italia egyik leglátványosabb szakasza.

KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.