Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Stelvio: újra lehet síelni az olasz gleccseren

2023.09.03. Bata Attila

Múlt héten az Észak-Olaszországot sújtó kánikula annyira megrongálta a pályákat, hogy azokon már nem lehetett biztonságosan síelni. A gleccser síelőket nem fogadott. Ezen a héten megérkezett a lehűlés és vele a havazás is. Szombat óta visszatért a síélet!
Hétfő reggeli 20 cm hullott a síterepe aljában
Hétfő reggeli 20 cm hullott a síterepe aljában
Körülbelül egy hét alatt előnyösen változott az időjárás az Alpokban. A magasabb részeken, kb. 2500 méter felett bíztató mennyiségű hó hullott. A havazás Olaszországot is érintette. A síterep már előzetesen számolt egy kedvező meteorológiai fordulattal, így megjósolták a lehetséges újranyitást.
Stelvio síterepe a havazás után
Stelvio síterepe a havazás után
Stelvio pályáira 20-40 cm hó érkezett hétfőn és kedden, amely után megtartották a pályabejárást és tegnap óta ismét fogadnak síelőket. Igaz, jelenleg a hat liftből csak 4 üzemel. Az üzemeltetőek határozottan felhívják a síelők figyelmét, hogy kizárólag a kezelt pályákon szabad síelni!
A Stelviora vezető híres panorámaút a havazás után
A Stelviora vezető híres panorámaút a havazás után
Valószínűleg a szezon hátralévő részében már nem kell az időjárás miatt leállítani a felvonókat, és szeptemberben egyre több havat kapnak a pályák. A jelenlegi tervek szerint még két hónapig, november 5-ig lehet itt síelni. Novembertől májusig a síterep zárva tart, mivel a többméter vastagon behavazott hegyiúton lehetetlen a megközelítése.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.