Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatüléses felvonó és panoráma étterem Stuhlecken

2008.11.25. Stánicz Balázs

Hatüléses felvonó és panoráma étterem Stuhlecken A hatüléses Weißenelfbahn megépítésével szinte az összes pálya elérhetővé válik az ülőfelvonók segítségével. Bővül a síparadicsom gasztronómiai kínálata; új panorámaétterem nyitja meg a kapuit a hatüléses tetejénél.
Amikor néhány éve megépült a steinbachalmi hatüléses már sejthető volt, hogy a következő felvonóra nem kell időtlen időkig várni. Így is lett, idén új ülőszékes lifttel bővül a magyarok körében oly népszerű felső-stájer síterep; többé már a múlté a Weißenelfschlaglift. A korábbi években szinte csak lézengtek a „hátsó”, azaz steinbachalmi pályákon, hiszen kevesen vállalták be a hosszú és fárasztó felvonózást a csákányossal.

Az idei szezontól a csákányokat kényelmes ülőhelyek váltják fel. A hatüléses Weißenelfschlag „buborékokat” kap, így a zordabb időjárási körülmények közt is komfortosan libeghetünk. Ráadásul a buborékok narancssárga színben pompáznak, ami a Doppelmayr cég idei újdonsága és a mostani nyáron épült felvonóknál több helyütt alkalmazzák, így Stuhlecken is narancssárgában láthatjuk a világot.

A lift több mint 1,8 km hosszúságú és 336 méter szintkülönbséget hidal át. Óránként akár 2400 síelőt és hódeszkást is a magasba röpít, így minden bizonnyal jelentősen csökken a főszezonban és hétvégeken a korábbi liftnél jellemző hosszú várakozási idő. De nem csak a várakozási, hanem az utazási idő is jelentősen rövidül, hiszen a narancssárga buborékossal mindösszesen hat perc alatt már 1640 méteren találjuk magukat.

A Weißenelfschlag sípályát a felvonó kapacitásához mérten több helyütt kiszélesítik, illetve a hóágyúrendszert is bővítik ezen a lejtőn. Ez pontosan négy új hókészítő masinát jelent, ebből kettőt a nagyobb hatékonyság érdekében oszlopokra helyeznek el.

A gasztronómia terén is lesz változás; az új hatüléses hegyállomásánál egy panoráma étterem kerül kialakításra. Az étterem 150 férőhelyes belső része szigetszerűen lesz felosztva, legalábbis ami az önkiszolgáló részlegeket jelenti. Ezzel a kialakítással mindenféleképpen gyors kiszolgálás várható. Nagyvonalú lesz az étterem külső része is, ahol egy 400 m2-es és 300 ülőhelyes terasz kap helyet. A teraszról csodás kilátás nyílik a környező hegyvidékre; a nem is olyan távolban a Raxalpe, Schneeberg , Schneealpe és Ötscher havas hegycsúcsaiban gyönyörködhetünk.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Chalet Stuhleckblick
2 db, egyenként 4 fős, kb. 50 m2-es modern üdülőház, kb. 80 méterre a legközelebbi stuhlecki húzólifttől és sípályától! Felszereltség: saját hordószauna, nappali, 2 db hálószoba, wifi, smart TV.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Gesslbauer
45 ágyas családi fogadó nagyjából félúton Semmering-Stuhleck (2,5 km) és Semmering-Hirschenkogel (3 km) között. 2, 3 és 4 ágyas szobák reggelivel, szauna, pihenőterem és sószoba.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Althammerhof
Az Althammerhof modern, 60 m²-es jól felszerelt apartmanokat kínál egy családi juhtenyésztő farmon, Semmering-Hirschenkogeltől kb. 13 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.