Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szabadtéri sípálya épülhet a sivatagban

2008.09.01. Bata Attila

Szabadtéri sípálya épülhet a sivatagban Az utóbbi időben már nem csodálkozunk azon, ha fedett sípályát építenek a sivatagban. Az Arab Emirségekben tovább szövik a hihetetlen álmokat, a legújabb tervek szerint már nemcsak csarnokban lehetne síelni, hanem a szabadban is. Sípályát terveznek a sivatag egyik hegyére.

RAK (Ras al-Khaimah) városa hatalmas beruházásra készül a Hajjar-hegységben. Lakóparkok, autópályák, szállodák, golfpályák, és egyéb presztízsépítkezések mellett egy sípályát is terveznek a hegyen. Egy ausztrál vállalat kapta meg a lehetőséget, hogy megtervezze és létrehozza azt a sípályát, ahol akár 35 fok melegben is lehet majd csúszkálni, mindenki nagy örömére fürdőruhában.

A klímáját tekintve az 1900 méter magas hegység kivételesnek tekinthető az Arab-öbölben. Itt még augusztusban is nulla százalék a levegő páratartalma, és gyakran a légkondicionáló berendezéseket sem kell bekapcsolni.

Az építkezés egyelőre csak a tervezési fázisban tart és hamarosan az engedélyeket kell majd beszerezniük, amely a projekt vezetői szerint sem lesz könnyű, hiszen számos ellenzője van a tervnek a helyiek között is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.