Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szánkópályát újítanak fel Alsó-Ausztriában

2024.02.04. Bata Attila

Nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas természetes szánkópályát vehetnek birtokba hamarosan a profi és az amatőr szánkósok az alsó-ausztriai Prein an der Rax területén. A pálya újranyitását február 20-ra tervezik.
Kép: WSV Sparkasse Prein an der Rax
Kép: WSV Sparkasse Prein an der Rax
Szánkóversenyeket nemcsak a bobosoknál megszokott jégteknőben rendeznek, hanem a hegyoldalakban kialakított un. természetes szánkópályákon is. Ennek az egyik példája Prein pályája, amelyet az idén felújítanak, hogy nemzetközi versenyeket is lehessen itt rendezni. Természetesen ezt a pályát az amatőrök is használhatják, azonban a pálya jellege miatt inkább az ügyesebbeknek ajánlott.

A közel 700 méter hosszú pálya felújításának legfontosabb tétele, hogy mostantól hóágyúzható lesz, amelyhez egy víztározót is építettek a helyiek. A pályát a februári versenyre készítik elő, addig a nagyközönség előtt zárva tart. Várhatóan február 20-tól nyílik meg mindenki számára.
Kép: WSV Sparkasse Prein an der Rax
Kép: WSV Sparkasse Prein an der Rax
A pálya kb. 30 perce található Hirschenkogel (itt is lehet szánkózni) síterepétől. Jelenleg mosdó nem üzemel, arról nincs információnk, hogy ebben változás állhat be a felújítás után. Esti csúszásra is van lehetőség. Szánkó bérlése a helyszínen lehetséges, egy „normál” szánkót 5, versenyszánkót pedig 10 euróért lehet bérelni.

További információk a pálya honlapján.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.