Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Székelyföldön megalakult a Hargita sírégió

2014.10.23. sielok.hu

A projektben részt vevő négy sípálya ügyvezetője és a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke a napokban aláírta a Hargita sírégió alapszabályát, ezzel letéve egy modern síturizmus alapkövét Székelyföldön.
A Temesvári Hírek beszámolója szerint a szóban forgó négy sípálya a homoródfürdői Lobogó pálya, a gyergyócsomafalvi Veresvirág pálya, illetve a bucsin-tetői Havas Bucsin és Bogdán pálya.

A csíkcsicsói közbirtokosság tulajdonában lévő hargitafürdői Kossuth és Miklós pálya egyelőre nincs benne a rendszerben, mert noha a beléptető kapuk már fel vannak szerelve, a hóágyúrendszer még nincs beüzemelve, így nem garantált a többi pályához hasonló minőség, ezért a vezetőtanács úgy döntött, hogy egyelőre nem írják alá a csatlakozási jegyzőkönyvet.

Reményeik szerint a síszezon kezdetéig sikerül beüzemelni azt, és időben tudnak csatlakozni, így a csíki térség sem marad ki a nagyszabású megvalósításból.

A kisgyerekeknek a felvonók használata 120 cm magasságig – ami megfelel az 5-6 éves kornak – ingyenes lesz, a 120–150 cm közötti magasságúak pedig 25%-os kedvezménnyel kapható gyermekjegyben részesülnek. A 65 év fölötti korosztálynak 50%-os kedvezménnyel nyugdíjas jegy jár.

Bucsin - Bogdán síterep bemutató
A közös rendszerben kétféle bérletet alkalmaznak, pontos, illetve szezonbérletet. Ezeknek az ára ezen az oldalon megtekinthető.

Ezeken a bérleteken kívül lesznek csak az egyes pályákra érvényes bérletek is. Ezeknek a rendszerét és árát az illető pálya igazgatósága fogja meghatározni, de nem haladják meg a rendszerben alkalmazott értékeket.

Havas Bucsin - síterep bemutató
A Hargita sírégió a több pályát összefogó közös bérlettel pluszszolgáltatást biztosít a helyi lelkes sízőtábornak és az odalátogató turistáknak egyaránt.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.