Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szemüvegbe épített kamerát tesztelnek Semmeringen

2012.12.29. Bata Attila

Szemüvegbe épített kamerát tesztelnek Semmeringen A mostani semmeringi síversenyek egyik érdekessége, hogy már nem kézben tartott vagy a bukósisakra erősített kamerán keresztül kapunk közvetlen képeket a síelőktől, hanem most tesztelik, hogy milyen képeket tud küldeni a síszemüvegbe épített aprócska kamera. A februári világbajnokságon már ezt használnák.
Lassan majd a síversenyekhez is hozzátartozik, hogy látványos felvételeket kapunk a versenyzőtől, és a versenyző szemszögéből nézhetjük a futamot, pontosan úgy, ahogyan ő látja a pályát. Valami hasonló élményben lehet részünk, mint amikor a Forma 1-ben valakinek az autójában „ülünk”. A tévé előtt láthatjuk majd, hogy a sípályán milyen gyorsan és közel jönnek majd a kapuk, mekkora köd van, vagy milyen sűrűn hull a hó, és hogy a versenyző mennyit is lát igazából a pályából.

A korábbi sisakkamerás ötleteket a nemzetközi szövetség elvetette, és a biztonsági szempontból előnyösebb, a szemüvegbe épített kamerák mellett tette le a voksát. A tesztek már Söldenben elkezdődtek, azóta tovább javítottak a kamerán, a kábeleken, és a mostani semmeringi versenyeken újabb próbának vetik alá őket.

Egy hobbisíelő felvétele szemüveges kamerával Obertauernben
A verseny előtt a versenyigazgató bátorította a csapatokat, hogy minél többen próbálják ki az új szemüveget. A végső cél az, hogy a februári schladmingi világbajnokságon már a szemüvegen keresztül élvezhessük a menők futamait. Ez a megoldás a helyiek klasszisa, Kathrin Zettel szerint is teljesen újat hozhat a sísport világába, remélhetőleg egy teljesen más élményben részesülnek majd a tévénézők.

Szemüvegbe épített, HD-felvételek készítésére is alkalmas kamerák már évek óta léteznek a piacon. A mostaniakkal akár több órás felvételeket is lehet készíteni és tárolni valamilyen mikro-kártyán. A mostani feladat, hogy ezek a felvételek akár élőben, de mindenképpen jó minőségben kerüljenek be a közvetítésbe.

KOMMENTEK
netgo97 | 2012.12.29. 14:08
ötletes
kissünöcske | 2012.12.30. 20:45
Adventkor voltam a bécsi Saturnban, ott egy ilyen 200 €-t kóstált. Van különben lehetőség ilyesmit bérelni itthon, nem akarok nekik reklámot csinálni, de akit érdekel google a barátja.

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.