Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szenzációs síugró sikert ért el Vörös Virág

2016.08.16. Gémes Renáta

Vörös Virág fölényes győzelmével ért véget a hat versenyből álló németországi Alpen Kupa FIS versenysorozat. A versenytúra alatt a kőszegi síugró négyszer győzött, egyszer 8. lett, egy alkalommal pedig az 5. helyen zárt.
Az Ifjúsági Téli Olimpián is szereplő magyar sportoló a 3 helyszínen megrendezett 6 verseny összetett eredményében végzett az élen Németországban. Vörös Virág a túra korábbi versenyein is bizonyította, hogy remek formában van. Többször is sikerült győznie, de az í-re a pontot a hétvégén tehette fel.

Az utolsó állomás első versenyén, Bischofsgrünben szoros versenyben lett ötödik. A másodikon, a turné utolsó összecsapásán a nap leghosszabb ugrásait produkálta, és megérdemelten állhatott fel ismét a dobogó legfelső fokára. Az összesítésben is végül ő bizonyult a legjobbnak.

A versenyeken több olyan ugró is indult, akik az ifjúsági olimpián előkelő helyeken végeztek.
Vörös Virág
Vörös Virág
"A hat versenyes turnét 3 németországi helyszínen (Klingenthal, Pöhla, Bischofsgrün) rendezték. Minden egyes helyszínen két versenyt tartottak, 60-as sáncon. Csak Bischofsgrunben volt egy kicsit nagyobb, 70-es sánc. Összesen 9 nemzet 43 versenyzője vett részt. Nagyon örülök a jó eredményeknek, szerintem a sok erőnléti edzés meghozta az eredményt, és úgy érzem, fejben is rendben vagyok. Idén leginkább a versenyekre fektetjük a hangsúlyt. Ebben a szezonban még csak 1 edzőtáborunk volt, Planicában. Ennek a turnénak most vége, de magának az Alpen Kupa versenysorozatnak vannak további versenyei is később. Remélem, a folyatásban is jól tudok szerepelni majd" - nyilatkozta Vörös Virág a győzelme után.

Hétvégi eredmények:
A 6 verseny utáni összesített eredmények itt.

További eredményei Vörös Virág FIS oldalán elérhetőek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.