Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovák síugrók így tartják életben sportágukat

2022.10.14. Bata Attila

Szlovákiában sem fenékig tejfel az élet, ha a téli sportok támogatásáról van szó. Így, ha valaki előbbre akar jutni, akkor a saját kezébe kell vennie a sorsát. Így tettek a Besztercebánya melletti síugrók, akik elutaztak Olaszországba egy sísánc bontásában segíteni, cserébe az elbontott anyagokat megkapták, amely tökéletes lesz a helyi síklub működéséhez.
A két kisebb sánc alatti borítást szállították haza (Kép: SKI Club Selce)
A két kisebb sánc alatti borítást szállították haza (Kép: SKI Club Selce)
Az SKL Selce síklub lelkes csapata, jórészt a versenyzésből már kiöregedett idősebb önkéntesek, a dél-tiroli Val di Fiemme síterepére látogattak. Október elején még nem a síelésüket készítették elő, hanem a síklubjuk sáncának felújítását. Az olasz település a 2026-os téli olimpia színhelye, ahol többek között a síugrók versenyeit rendezik. Az olimpiai sáncot felújítják, így a régi bontásánál segédkező szlovákok a felesleges darabokat hazavihették.
A vidám társaság és a "zsákmány" tetején igazi hazai termék figyel :) (Kép: SKI Club Selce)
A vidám társaság és a "zsákmány" tetején igazi hazai termék figyel :) (Kép: SKI Club Selce)
Ami értékes volt a szlovákoknak, az a képen látható műanyag borítás, amelyre ugrás után a síugrók érkeznek. A szlovák csoport négy napon együtt dolgozott az olaszokkal, majd két kamionra pakolták a műanyagot, amelyet a saját sáncuk elé raknak majd le.
A borítást már felszedték  (Kép: SKI Club Selce)
A borítást már felszedték (Kép: SKI Club Selce)
A helyi síklubot a Mesíkov család alapította még 2014-ben. Mondhatni, hogy egy igazi síugró család, hiszen mind az öt fiútestvér versenyzett. Számukra egyáltalán nem közömbös a szebb napokat látott szelcsei (Selce-Dubiny) síugrósánc sorsa. A helyiek tényleg lépésről-lépésre újították fel a sáncot, ahogy régen mondtunk „társadalmi munkában”. Hétközben a nyugdíjasok, hétvégén a többiek áldozták idejüket és tudásukat a síugrásért.
Szortírozás, összepakolás és raklapozás (Kép: SKI Club Selce)
Szortírozás, összepakolás és raklapozás (Kép: SKI Club Selce)
Az egyesületnél közel 20 tehetséges fiatal sportol, köztük a szlovák síugrás nagy ígérete Tamara Mesíková, aki a tavalyi világkupa szezonban a 40. helyen végzett, és fejlődése töretlen. A 16 éves lány az idei lengyelországi nyári versenyen 110 méterrel megdöntötte a szlovák női síugrás távolsági csúcsát. 
Aztán mehetnek a teherautóra  (Kép: SKI Club Selce)
Aztán mehetnek a teherautóra (Kép: SKI Club Selce)
KOMMENTEK
hu1zam | 2022.10.14. 17:14
Val de Fiemme Dél-Tirol, nem Dél-Olaszország 😉
admin2 | 2022.10.14. 17:21
Jogos, elírás volt, javítottuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.