Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákiában is újabb síterepen lehet síelni a hétvégén

2011.12.09. Bata Attila

Szlovákiában is újabb síterepen lehet síelni a hétvégén Az eheti havazásnak és a hóágyúknak köszönhetően lehet csak síelésről beszélni Szlovákiában december második hétvégéjén. Az eddig is nyitva tartó terepek mellett öt új síterep is megkezdi a szezont a hétvégén. Északi szomszédunknál egyelőre még kevés pályával tudták megkezdeni a szezont.
A héten végre komolyabban is havazott a szlovák pályákon, átlagosan 15-20 centiméter hóval segített be a természet a hóágyúknak, de a Tátra magasabb részein ennél is több hó hullott. Ma reggelre a Lomnici-csúcson 32 cm, Csorba-tónál 48 cm, a Chopok tetején 19 cm havat mértek. A síterepek szintjén lehullott mennyiség már jelentős segítség volt a napok óta üzemelő hóágyúknak.

Eddig öt síterep (Donovaly Záhradište, Tatranská Lomnica Štart, Štrbské Pleso, Jasná és Roháče Spálená) tartott nyitva mindennap Szlovákiában, de hozzájuk kell még számolni csak a hétvégén üzemelő két terepet is (Drienica és Vrátna Paseky). Az előttünk álló hétvégén újabb öt síterep (Litmanová, Ski Bachledova, Jasenská dolina, Látky és Čertovica STIV) csatlakozik ezekhez a terepekhez. Pénteken és szombaton már esti síelés is lesz Donovaly-ban.

Csorba-tó webkamera péntek délelőtt
Csorba-tó webkamera péntek délelőtt
A Szlovákiába indulók erősen előszezoni körülményekre számítsanak, 2-3 üzemelő pályára, hétvégén esetleges várakozásra és 25-50 cm vastag hótakaróra, amelyben benne van a hóágyúk teljesítménye és az utóbbi két napban hullott hó. A legtöbb síterepen szorgalmasan dolgoznak a következő heti nyitáson, de karácsony előtt mindenhol csak „csökkentett üzemmódban” üzemelnek.

Érdekesség, hogy a 900 méter magasan fekvő Látky síterepe az elmúlt napokban 30 cm havat kapott, így szombattól itt is lehet síelni, mégpedig az első napon egységesen háromeurós napijegyért. A síterepen az idén építettek egy 70 méteres húzóliftet a gyerekeknek és egy U-alakú rámpát a hódeszkásoknak.
KOMMENTEK
Robin | 2011.12.09. 16:49
Jövő hét közepéig még remélem esik.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.