Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétfőtől kezdődik a síszünet Szlovákiában is

2010.02.14. Bata Attila

Hétfőtől kezdődik a síszünet Szlovákiában is A februári síszünet egyfajta második karácsonyt jelent az osztrák és francia pályáknak, hiszen a forgalom ilyenkor heteken át az ünnepek forgalmát idézi. Jövő héten beköszönt a síszünet Szlovákiában is, ahol kb. 120 működő szlovák síterep várja az iskolások rohamát, amely igazán ráférne már a szlovák pályák forgalmára.
A múlt héthez képest valamelyest javultak a síelés feltételei Szlovákiában, újabb síterepek nyitottak ki és a néhány centiméter természetes hónak köszönhetően a pályák állapota is kissé javult. A nagyobb síterepeken legalább félméteres hóréteg borítja a pályákat, és a legtöbb síterep jó, illetve nagyon jó minősítéssel jellemzi pályáit.

A magyarországihoz hasonló nagyobb mennyiségű havazás elkerülte a szlovák hegyeket, nem csak az előző héten, hanem az egész szezonban. A pályákon található hómennyiség szép lassan gyűlt össze, nagy részben a hóágyúzásnak köszönhetően. A hóágyú nélküli pályák nagy része csak az utóbbi hetekben kapott annyi havat, hogy síelni lehessen rajtuk. Sajnos, az ország egyik leghíresebb pályáján, a Lomnici-nyeregben még mindig nem esett annyi hó, hogy síelni lehessen a hatalmas kövek felett. Ha még ebben a hónapban megnyílna a pálya, akkor várhatóan május elejéig lehetne használni, amely legalább két hónap síelést jelenthetne.

A síszünetet a legtöbb síterep bizakodással várja, a forgalom emelkedésére számítanak a legfontosabb szlovák központokban. Február 15-én kezdődik meg hivatalosan a síszünet először a kassai (Kosice) és eperjesi (Presov) régió diákjai kapnak szünidőt. A következő héten a besztercebányai (Banská Bystrica), trencséni (Trencin), és zsolnai (Zilina) régióban köszönt be a tanítási szünet, majd végül, március elején a Pozsony (Bratislava) környéki, valamint a nyitrai (Nitra) és nagyszombati (Trnava) régió iskoláiban kezdődik meg a szünet.
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.