Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szomorú szombat szlovák szomszédunk pályáin

2010.01.24. | Szerző: Bata Attila
Szomorú szombat szlovák szomszédunk pályáin A szlovák sajtó egyszerűen csak fekete szombatnak nevezte a tegnapi napot, hiszen a mentőket 23-szor riasztották balesetek miatt a szlovák síterepeken. Az egyik legsúlyosabb balesetnek, sajnos, magyar áldozata is van, egy magyar állampolgár Donovaly síterepén törte el a lábát.
Törések ficamok, húzódások, leginkább a végtagok voltak veszélyben a szlovák síterepeken. Szlovákiában ugyan már jó ideje tombol a hideg, de az igazi havazás még most sem ért ide. Az utóbbi napokban leesett 5-10 cm hó nem sokat javított a kemény, műhavas pályákon. Az egyik leghírhedtebb terep címére már lassan pályázhatna a lengyel határhoz közeli Bachledova-völgy. Szombaton egy 37 éves lengyel síelő bukott és törte el a karját, helikopterrel kellett a poprádi kórházba szállítani. A mai napon pedig egy 12 éves kassai fiút kellett helikopterrel kórházba szállítani.

A poprádi kórház kapott betegeket a Csorba-tó mellől is. Itt először az Esíčko pályát kellett lezárni, hogy leszállhasson a helikopter, egy 10 éves losonci fiút kellett töréssel kórházba vinni. Mialatt a fiút ellátták, jött az újabb hívás a síterep másik, Furkota pályájáról. Itt egy 49 éves hölgyet, aki majdnem 20 éve síel, ütött el hátulról érkező síelő. A hölgy elmondása szerint a gázoló még bocsánatot sem kért, sőt az egyenesen haladó hölgyet hibáztatta a balesetért.

Magyar síelő szenvedett balesetet Donovaly síterepén. A Nová Hola oldalon bukott és combtörést szenvedett. A kiérkező mentők a helyszínen ellátták, és helikopterrel a besztercebányai kórházba szállították.

A hegyimentők elmondása szerint szombaton összesen 23 segélyhívás érkezett a sípályákról, szinte azt sem tudták, hogy mikor, melyik eset lássák el előbb.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 237 vendég és 27 regisztrált felhasználó látogatja.