Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szomorú szombat szlovák szomszédunk pályáin

2010.01.24. Bata Attila

Szomorú szombat szlovák szomszédunk pályáin A szlovák sajtó egyszerűen csak fekete szombatnak nevezte a tegnapi napot, hiszen a mentőket 23-szor riasztották balesetek miatt a szlovák síterepeken. Az egyik legsúlyosabb balesetnek, sajnos, magyar áldozata is van, egy magyar állampolgár Donovaly síterepén törte el a lábát.
Törések ficamok, húzódások, leginkább a végtagok voltak veszélyben a szlovák síterepeken. Szlovákiában ugyan már jó ideje tombol a hideg, de az igazi havazás még most sem ért ide. Az utóbbi napokban leesett 5-10 cm hó nem sokat javított a kemény, műhavas pályákon. Az egyik leghírhedtebb terep címére már lassan pályázhatna a lengyel határhoz közeli Bachledova-völgy. Szombaton egy 37 éves lengyel síelő bukott és törte el a karját, helikopterrel kellett a poprádi kórházba szállítani. A mai napon pedig egy 12 éves kassai fiút kellett helikopterrel kórházba szállítani.

A poprádi kórház kapott betegeket a Csorba-tó mellől is. Itt először az Esíčko pályát kellett lezárni, hogy leszállhasson a helikopter, egy 10 éves losonci fiút kellett töréssel kórházba vinni. Mialatt a fiút ellátták, jött az újabb hívás a síterep másik, Furkota pályájáról. Itt egy 49 éves hölgyet, aki majdnem 20 éve síel, ütött el hátulról érkező síelő. A hölgy elmondása szerint a gázoló még bocsánatot sem kért, sőt az egyenesen haladó hölgyet hibáztatta a balesetért.

Magyar síelő szenvedett balesetet Donovaly síterepén. A Nová Hola oldalon bukott és combtörést szenvedett. A kiérkező mentők a helyszínen ellátták, és helikopterrel a besztercebányai kórházba szállították.

A hegyimentők elmondása szerint szombaton összesen 23 segélyhívás érkezett a sípályákról, szinte azt sem tudták, hogy mikor, melyik eset lássák el előbb.
KOMMENTEK

Szállástippek
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.