Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: a havazás gondokat okozott az utakon

2017.01.05. Bata Attila

Szerdán Szlovákia szinte teljes területén havazott. A hó mennyisége nem volt jelentős, de az erős szél miatt torlaszok is kialakultak. Zsolna megyében kisebbfajta lavina zúdult az útra és a vasúti sínekre, itt szünetelt a forgalom. Korlátozásokat vezettek be Donovaly és Čertovica felé is.
Kálnica (Kalános) síterepe / Facebook
Kálnica (Kalános) síterepe / Facebook
Néhány dél-szlovákiai régió kivételével az egész országban havazott. A havazás mennyisége a síterepeken nem volt igazán jelentős. Átlagosan 10-20 cm körüli friss hó érkezett a hegyekbe, de az ország nyugati részeiben, az alacsonyabban fekvő településeken is hullott ennyi. Nyitrán például délig 15 cm hó esett.

Donovaly: hó és szél
A hegyekben tombolt a szél, több helyen is le kellett állítani az ülőlifteket. A leállás érintette Chopok mindkét oldalát is, a leállított liftekről az üzemeltetők tájékoztatást adtak.

Zsolna megyében, az Alsókubini járásban Kralován (Kraľovany) és Párnyica (Párnica) között hólavina csúszott az útra és a vasúti sínekre, így leállt a közúti és a vasúti közlekedés is, az autókat Rózsahegy felé terelték el. A vasúti közlekedés röviddel dél után újra indult, de a I/70-es út továbbra sem volt járható.

Nizná Uhliská - Nizsna síterepe / Árvai régió
Nizná Uhliská - Nizsna síterepe / Árvai régió
Közép-Szlovákiában is sok helyen nehéz volt a közlekedés a hóhelyzet miatt. Dóvalnál (Donovaly) a kamionokat nem engedték át, s lezárták az Ördöglakodalma-hágót (Čertovica) is. Ez utóbbit később megnyitották a kamionok előtt is.

Szlovákiában (is) mától nagyon hidegre fordul az időjárás. Estére mínusz 15 fok környékére süllyedhet a hőmérő higanyszála. A hideg a továbbiakban is marad, hétvégére az északi területeken és a magasabban fekvő völgyekben mínusz 20 fok is előfordulhat. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.