Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: a havazás gondokat okozott az utakon

2017.01.05. Bata Attila

Szerdán Szlovákia szinte teljes területén havazott. A hó mennyisége nem volt jelentős, de az erős szél miatt torlaszok is kialakultak. Zsolna megyében kisebbfajta lavina zúdult az útra és a vasúti sínekre, itt szünetelt a forgalom. Korlátozásokat vezettek be Donovaly és Čertovica felé is.
Kálnica (Kalános) síterepe / Facebook
Kálnica (Kalános) síterepe / Facebook
Néhány dél-szlovákiai régió kivételével az egész országban havazott. A havazás mennyisége a síterepeken nem volt igazán jelentős. Átlagosan 10-20 cm körüli friss hó érkezett a hegyekbe, de az ország nyugati részeiben, az alacsonyabban fekvő településeken is hullott ennyi. Nyitrán például délig 15 cm hó esett.

Donovaly: hó és szél
A hegyekben tombolt a szél, több helyen is le kellett állítani az ülőlifteket. A leállás érintette Chopok mindkét oldalát is, a leállított liftekről az üzemeltetők tájékoztatást adtak.

Zsolna megyében, az Alsókubini járásban Kralován (Kraľovany) és Párnyica (Párnica) között hólavina csúszott az útra és a vasúti sínekre, így leállt a közúti és a vasúti közlekedés is, az autókat Rózsahegy felé terelték el. A vasúti közlekedés röviddel dél után újra indult, de a I/70-es út továbbra sem volt járható.

Nizná Uhliská - Nizsna síterepe / Árvai régió
Nizná Uhliská - Nizsna síterepe / Árvai régió
Közép-Szlovákiában is sok helyen nehéz volt a közlekedés a hóhelyzet miatt. Dóvalnál (Donovaly) a kamionokat nem engedték át, s lezárták az Ördöglakodalma-hágót (Čertovica) is. Ez utóbbit később megnyitották a kamionok előtt is.

Szlovákiában (is) mától nagyon hidegre fordul az időjárás. Estére mínusz 15 fok környékére süllyedhet a hőmérő higanyszála. A hideg a továbbiakban is marad, hétvégére az északi területeken és a magasabban fekvő völgyekben mínusz 20 fok is előfordulhat. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bystrina csillagcsillagcsillag
Erdőszéli wellnesshotel a Deménvölgyben, Chopok-Jasná síterepétől 6,5 km-re. Két-, háromágyas és családi szobák reggelivel, egyéb ellátás a szomszédos étteremben rendelhető. Szolgáltatások: szaunák, pezsgőfürdő, fitneszterem, játszószoba, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Chopok csillagcsillagcsillagcsillag
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.