Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: az időjárás miatt lassan indul a síszezon

2019.12.22. Bata Attila

Aki követi a környező országok időjárását, azt nem éri meglepetésként, hogy még nem igazán télies körülmények uralkodnak a síterepeken. Szlovákiában is lassan indul be az idei szezon.
Chopok-Jasna
Ezen a hétvégén 15 síterep tart nyitva Szlovákiában, amely önmagában nem is lenne olyan rossz szám, de ezeken a síterepeken is csak a pályák egy részét nyitották meg. A következő napokban komoly változás nem várható a kínálatban, inkább karácsony után számíthatunk a helyzet javulására.

Sajnos a helyzet szinte naponta változik. Az eddig nyitvatartó síterepek közül tegnap az időjárás miatt nem nyitott ki Telgárt, Veľká Rača, Jasenská dolina és Donovaly. Ez utóbbi ma ismét kinyit, de továbbra is csak a lankásabb oldal (Zahradiste) szélén lehet síelni kb. 1,2 km hosszban.

Krahule meglepően korán és elég jó körülményekkel indított, azonban az időjárás miatt itt is ideiglenesen bezártak és december 24-re tervezik az újranyitást.

Mától naponta tart nyitva Tále ahol a síterep "bal oldala" használható a hosszú pályával és a hosszú Tátrapoma húzólifttel.

A két ünnep között már kedvezőbbnek látszik az időjárás. Talán ebben bízva és valószínűleg az iskolai szünet tömegét kihasználva újabb síterepek kezdik meg a szezont. A már üzemelő síterepekhez hasonlóan, ezeken a terepeken is csak "csökkentett üzemmódban" fogadják a síelőket, vagyis csak néhány pályát tudnak síelhetővé tenni.

December 25-től kezdi meg a szezont Vrátna, Oravská Lesná, Skicentrum Strachan Ždiar és Plejsy. Mýto a tervek szerint december 28-án nyit ki először.
KOMMENTEK
csemmyboy | 2019.12.23. 19:16
A Bachledka Ski & Sun szintén bezárt tovabbi értesítésig

Szállástippek
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
KIEMELT SÍTÁBOROK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
Havazás Előrejelzés
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.