Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákia: az időjárás miatt lassan indul a síszezon

2019.12.22. Bata Attila

Aki követi a környező országok időjárását, azt nem éri meglepetésként, hogy még nem igazán télies körülmények uralkodnak a síterepeken. Szlovákiában is lassan indul be az idei szezon.
Chopok-Jasna
Ezen a hétvégén 15 síterep tart nyitva Szlovákiában, amely önmagában nem is lenne olyan rossz szám, de ezeken a síterepeken is csak a pályák egy részét nyitották meg. A következő napokban komoly változás nem várható a kínálatban, inkább karácsony után számíthatunk a helyzet javulására.

Sajnos a helyzet szinte naponta változik. Az eddig nyitvatartó síterepek közül tegnap az időjárás miatt nem nyitott ki Telgárt, Veµká Rača, Jasenská dolina és Donovaly. Ez utóbbi ma ismét kinyit, de továbbra is csak a lankásabb oldal (Zahradiste) szélén lehet síelni kb. 1,2 km hosszban.

Krahule meglepően korán és elég jó körülményekkel indított, azonban az időjárás miatt itt is ideiglenesen bezártak és december 24-re tervezik az újranyitást.

Mától naponta tart nyitva Tále ahol a síterep "bal oldala" használható a hosszú pályával és a hosszú Tátrapoma húzólifttel.

A két ünnep között már kedvezőbbnek látszik az időjárás. Talán ebben bízva és valószínűleg az iskolai szünet tömegét kihasználva újabb síterepek kezdik meg a szezont. A már üzemelő síterepekhez hasonlóan, ezeken a terepeken is csak "csökkentett üzemmódban" fogadják a síelőket, vagyis csak néhány pályát tudnak síelhetővé tenni.

December 25-től kezdi meg a szezont Vrátna, Oravská Lesná, Skicentrum Strachan ®diar és Plejsy. Mýto a tervek szerint december 28-án nyit ki először.
KOMMENTEK
csemmyboy | 2019.12.23. 19:16:10
A Bachledka Ski & Sun szintén bezárt tovabbi értesítésig

Szállástippek
Tatran apartmanok 
A Tatran apartmanház Donovaly - Nova Hola részén található, mindössze 190 méterre a hibrid felvonótól és a sípályától. 2, 4 és 6 ágyas apartmanok jól felszerelt konyhával, tágas belső térrel.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Villa Gloria 
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Chalúpkovo 
A Chalupkovo üdülőházak az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban, a Rózsahegyi/Ruzomberok síközponttól 8-10 km-re, Donovalytól pedig kb. 30 km-re fekszenek. A tradicionális stílusban épült 2 szintes faházak a közelmúltban épültek, kapacitásuk 4-8 fő.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
További szállástippek
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.