Menü ≡

Szlovákia: az időjárás miatt lassan indul a síszezon

2019.12.22. | Szerző: Bata Attila
Aki követi a környező országok időjárását, azt nem éri meglepetésként, hogy még nem igazán télies körülmények uralkodnak a síterepeken. Szlovákiában is lassan indul be az idei szezon.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Ezen a hétvégén 15 síterep tart nyitva Szlovákiában, amely önmagában nem is lenne olyan rossz szám, de ezeken a síterepeken is csak a pályák egy részét nyitották meg. A következő napokban komoly változás nem várható a kínálatban, inkább karácsony után számíthatunk a helyzet javulására.

Sajnos a helyzet szinte naponta változik. Az eddig nyitvatartó síterepek közül tegnap az időjárás miatt nem nyitott ki Telgárt, Veµká Rača, Jasenská dolina és Donovaly. Ez utóbbi ma ismét kinyit, de továbbra is csak a lankásabb oldal (Zahradiste) szélén lehet síelni kb. 1,2 km hosszban.

Krahule meglepően korán és elég jó körülményekkel indított, azonban az időjárás miatt itt is ideiglenesen bezártak és december 24-re tervezik az újranyitást.

Mától naponta tart nyitva Tále ahol a síterep "bal oldala" használható a hosszú pályával és a hosszú Tátrapoma húzólifttel.

A két ünnep között már kedvezőbbnek látszik az időjárás. Talán ebben bízva és valószínűleg az iskolai szünet tömegét kihasználva újabb síterepek kezdik meg a szezont. A már üzemelő síterepekhez hasonlóan, ezeken a terepeken is csak "csökkentett üzemmódban" fogadják a síelőket, vagyis csak néhány pályát tudnak síelhetővé tenni.

December 25-től kezdi meg a szezont Vrátna, Oravská Lesná, Skicentrum Strachan ®diar és Plejsy. Mýto a tervek szerint december 28-án nyit ki először.
2019.12.23. 19:16:10 csemmyboy
A Bachledka Ski & Sun szintén bezárt tovabbi értesítésig
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »