Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: áramszünet miatt néhány síterep zárva

2014.02.04. Bata Attila

Komoly károkat okozott az időjárás Szlovéniában az elmúlt napokban. A havazásnak, az ónos esőnek és a jegesedésnek köszönhetően rengeteg fa dőlt a vezetékekre és az ország számos pontján szünetel az áramszolgáltatás. Az áramszünet körülbelül negyedmillió embert és számos síterepet is érint.
A hétvégi ítéletidő következtében körülbelül 250 000 ember maradt áram nélkül Szlovéniában, mások pedig ivóvíz nélkül. A károk helyreállítása csak lassan halad, számos kidőlt villanyoszlopot kell megjavítani az egész országban. A katasztrófa természetesen a síterepeket is érinti.

A szlovén síterepek szövetségének titkára szerint tegnap nem volt áram Maribor-Pohorje, Golte, Kope, Krvavec, Cerkno és Stari Vrh síterepein. A beszámoló szerint mára visszaállt az áramszolgáltatás Stari Vrh síterepén, Pohorjén pedig várhatóan a délutáni óráktól lesz ismét áram. A többi érintett síterepen nem lehet semmi biztosat tudni, akár több napig is elhúzódhat az áramszünet.

Azoknak, akik mostanában Szlovéniába készülnek síelni, javasoljuk, hogy indulás előtt a síterepek oldalain, illetve a szállásadóknál tájékozódjanak!

Volt olyan síterep, ahol a felső részen több szlovén és külföldi síelő is a pályaszálláson rekedt. Az épületben nem volt sem áram-, sem vízszolgáltatás. A liftek nem működtek, a pályák jegesek, a katasztrófavédelem helikopteres mentőakcióval próbál segíteni nekik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.