Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: havazás az alacsonyabb hegyekben is

2017.11.14. Bata Attila

A tél első, de most már (majdnem) országos támadását mérte Szlovéniára. Már az alacsonyabban fekvő részeken, 300 méteres magasságban, is havazott. Az utakon hamisítatlan téli viszonyokkal találkoztak az autósok november közepén. Ami az autósoknak kellemetlenség, az ebben az esetben öröm lehet a síterepeknek hosszabb távon.
Rakitna, Brezovica. 796 m Vremensko društvo Zevs/Facebook
Rakitna, Brezovica. 796 m Vremensko društvo Zevs/Facebook
A szlovén főváros, Ljubljana északi részén található Bezigrad meteorológiai állomása tegnap este 4 cm havat mért. Ez alapesetben nem annyira nagy dolog, de november közepén, 299 méteres magasságban már meglepheti az embert.


A korai havazást és a külön ajándékként érkezett 100-150 km/órás szelet nem mindenki fogadta boldogan. Azt mondani sem kell, hogy az autósok nem repestek az örömtől, de a síelők sem igazán. Hétvégén már két szlovén síterepen is lehetett síelni (Vogel és Kanin), de az erős szél miatt vasárnap nem jártak a liftek.

Kanin, a nem üzemelő liftállomásra betört a hó
Kanin, a nem üzemelő liftállomásra betört a hó
A mostani havazás azonban szép mennyiségű (25-30 cm) havat hozott a 2000 méter alatti pályákon is, 2000 méter felett pedig még ennél is nagyobb hó esett. A hét közepétől a szél lecsendesedik, a hó 500 méter alatt elolvad, de a síterepeknek legjobbkor jött az égi áldás. A novemberi havazás mindig fontos nyitás előtt, így a következő hétvégére lehet, hogy újabb síterep nyílnak meg Szlovéniában, egy-két pályával.

Rogla: komoly a helyzet
Rogla: komoly a helyzet
Krvavec
Krvavec
A havazás végigsöpört a Balkán hegyein. Horvátországban 20-25 cm, Boszniában kb. 30 cm havat hozott, de jutott a hóból és a szélből még Montenegró magasabb részeire is.
Koca Cojzerica, Pohorje webkamera
Koca Cojzerica, Pohorje webkamera
KOMMENTEK

Szállástippek
Planja Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Rogla Hotel*** a 10-es számű ülőfelvonó hegyállomásánál található. A hotelben egy-, két- és háromágyas, családi szobák, lakosztály és apartman közül választhatnak a vendégek. Étterem, wellness és sportcentrum is rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Rogla Hotel csillagcsillagcsillagSuperior
A Rogla Hotel a 10-es számű ülőfelvonó állomásától 100 méterre található. 88 db kétágyas szoba fürdőszobával (zuhanyzóval és hajszárítóval), telefonnal, minibárral kábel tv-vel és internet csatlakozással. A szobák közül 15-höz erkély is tartozik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Natura csillagcsillagcsillagcsillag
2014-ben átadott modern szálloda Roglán, a 10-es ülőlift felső állomásától 250 m-re, saját étteremmel. Wellness részlegének szolgáltatásai: pezsgőfürdő, szaunák, gőzfürdő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.