Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovénia: méteres havazás érkezett húsvétra

2018.04.01. Bata Attila

Még mindig nincs vége a télnek! Az Alpok déli oldalát hatalmas havazás borította be az elmúlt napokban. Természetesen csak a magasabb régiókban hullott nagyobb mennyiségű hó, az alacsonyabb helyeken csak néhány centi. A szlovén Kanin síterepén már 780 cm vastag a hó!
A mediterrán ciklon havat és viharos szelet hozott a húsvéti hétvégére. Az Alpok déli oldalán kiadós havazás kezdődött meg. Az olasz Alpokban már 1300 méter felett havazott és kb. 30-80 cm hullott az előző napokban.

A havazás nagy nyertese Szlovénia. Kanin síterepén, kb. 2300 méteres magasságban 1,5 méter friss hó hullott, így vasárnap reggelre már 780 cm vastag havat mértek. A szlovén síterep olasz oldalán, Sella Nevea, is 450 cm vastag most a hó a felső régióban.

Ahogy Európa nagy részén, vasárnap a viharos szél miatt Szlovéniában sem közlekednek az ülőliftek.

Szlovéniában ezen a hétvégén a legtöbb síterepen befeleződik a szezon, de Bovec-Kanin és Vogel a tervek szerint egészen május 1-ig üzemel. Azt láttuk, hogy Kanin nem szűkölködik a hóban, de a Vogelen is kitarthat a hó, amely ma délben 1500 méteren 305 cm vastag volt.

A képen a szlovéniai Vršič (1611 m) országútját tisztítják meg a hótól. A meteorológiai intézet jelentése szerint a környéken közel 3 méter vastag a hó.

A szlovén síterepek remek szezont zártak. Vogelen eddig 35%-kal többen síeltek, mint tavaly. Krajnska Gora 17%, Krvavec pedig 5%-os forgalomnövekedést ért el az előző szezonhoz képest.

KOMMENTEK

Szállástippek
Ribno Luxury Glamping
Új, 2+2 fős faházikók saját, fűtött dézsafürdővel és szaunával a Bledi-tótól 2 km-re, Bohinj-Vogeltől 32 km-re. A szálláshoz akár privát reggeli, valamint félpanziós ellátás is rendelhető a szomszédos hotelben!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Hotel Jezero csillagcsillagcsillagcsillag
Négycsillagos szálloda a Bohinji-tó partjánál, 5 km-re Bohinj Vogel sípályáitól, ahová a ház elől induló síbusszal is el lehet jutni. Szolgáltatásai: fűtött medence, szauna fitneszterem, félpanziós ellátás korlátlan esti italfogyasztással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bohinj
Bohinj legújabb, modern és alpesi építészet egyvelegét adó szállodája 2021-ben megnyitotta kapuit, pár lépésre a Bohinji-tótól, 5 kilométerre a Bohinj-Vogel nagyikabonos liftjének alsó állomásától. Wellness: fűtött kint medence, szaunák, panorámás pihenő, sókamra, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.