Menü ≡

Szlovénia: méteres havazás érkezett húsvétra

2018.04.01. | Szerző: Bata Attila
Még mindig nincs vége a télnek! Az Alpok déli oldalát hatalmas havazás borította be az elmúlt napokban. Természetesen csak a magasabb régiókban hullott nagyobb mennyiségű hó, az alacsonyabb helyeken csak néhány centi. A szlovén Kanin síterepén már 780 cm vastag a hó!
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
A mediterrán ciklon havat és viharos szelet hozott a húsvéti hétvégére. Az Alpok déli oldalán kiadós havazás kezdődött meg. Az olasz Alpokban már 1300 méter felett havazott és kb. 30-80 cm hullott az előző napokban.

A havazás nagy nyertese Szlovénia. Kanin síterepén, kb. 2300 méteres magasságban 1,5 méter friss hó hullott, így vasárnap reggelre már 780 cm vastag havat mértek. A szlovén síterep olasz oldalán, Sella Nevea, is 450 cm vastag most a hó a felső régióban.

Ahogy Európa nagy részén, vasárnap a viharos szél miatt Szlovéniában sem közlekednek az ülőliftek.

Szlovéniában ezen a hétvégén a legtöbb síterepen befeleződik a szezon, de Bovec-Kanin és Vogel a tervek szerint egészen május 1-ig üzemel. Azt láttuk, hogy Kanin nem szűkölködik a hóban, de a Vogelen is kitarthat a hó, amely ma délben 1500 méteren 305 cm vastag volt.

A képen a szlovéniai Vršič (1611 m) országútját tisztítják meg a hótól. A meteorológiai intézet jelentése szerint a környéken közel 3 méter vastag a hó.

A szlovén síterepek remek szezont zártak. Vogelen eddig 35%-kal többen síeltek, mint tavaly. Krajnska Gora 17%, Krvavec pedig 5%-os forgalomnövekedést ért el az előző szezonhoz képest.

Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »