Menü ≡

Szlovéniában csütörtöktől ismét lehet síelni

2020.05.11. | Szerző: Bata Attila
Szlovénia egyre jobban áll a koronavírus járvánnyal folytatott küzdelmében és ebbe már az is belefér, hogy a héten, május 14-én, ismét megnyitják az ország leghóbiztosabb síterepét, az olasz határon található Bovec-Kanint.
Kilépés a vetítésből
másodpercenként
3
váltás
h i r d e t é s
Kanin hagyományosan sok hóval várja a síelőket még májusban is, ez az idén sincs másképp. Tegnapi adatok szerint a meteorológiai állomás mérője 349 cm vastag havat mutat, az egy síterep-üzemeltetőtől már teljesen megszokott, hogy ilyenkor 3,5-10 méter vastag hóról beszél.

Szóval, hó az biztosan lesz, és mellette egy-két híresség is gyakorolhat a havon. Mivel a szlovén válogatott a határok lezárása miatt nem tud gleccseren gyakorolni, így várhatóan ők is megjelennek hamarosan. A tervek szerint pénteken megtekintik a helyszínt, felmérik a lehetőségeket, és ha elégedettek azzal, amit látnak, akkor Ilka Stuhec és társai is hétfőtől itt gyakorolnak.

Az üzemeltetők úgy számolnak, hogy a következő három hétben még biztosan kitart a hó, és ha az időjárás is kegyes lesz hozzájuk, akkor akár júniusig is nyitva tarthat a síterep.
2020.05.19. 08:48:23 petibp
0 km pálya nyitva a weblapon https://www.promotur.org/Mountain-s...now/Sella-Nevea-Canin/Sno...
2020.05.19. 21:28:40 Xabi
https://kanin.si/en/
2020.05.20. 15:33:06 admin2
Tegnap átmenetileg bezárt Kanin, de pénteken újra ki fognak nyitni. Időközben frissítették a holnapon lévő adatokat.

Kanin és Sella Nevea egyébként egy síterepként van fent nálunk, ezért ha csak Kaninon van nyitva pár sípálya, az az adat akkor is megjelenik Sella Neveánál is.
Szólj hozzá Te is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »