Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50 nap után újraindították az ülőlifteket a Tátrában

2020.05.01. Bata Attila

A szlovákiai enyhítések egyik jele, hogy május 1-től ismét járhatnak az ülőliftek és egyéb felvonók az Alacsony- és a Magas-Tátrában.
A kabinos lift hegyállomása a Kőpataki-tónál, Tátralomnicon
A kabinos lift hegyállomása a Kőpataki-tónál, Tátralomnicon
A tátrai síterepeket üzemeltető TMR cég már hetek óta szerette volna elérni, hogy újraindíthassa a lifteket. Szlovákiában is javul a helyzet, így enyhítenek a koronavírus elleni intézkedéseken. Komoly szigorításokkal mától ismét lehet lanovkázni a Magas-Tátra és Chopok néhány felvonóján.

Néhány példa az intézkedésekből

  • minden utasnak kötelező a szájat és az orrot egyaránt takaró maszk használata
  • jegyvásárlás online ajánlott, de egy-egy kasszát kinyitnak mindenhol
  • fizetés mindenhol csak kártyával, készpénzt nem fogadnak el
  • beszállás a lanovkákra csak a kijelölt folyosón
  • a beléptető kapuknál 2 méternyi távolság kötelező
  • a kabinokat vagy székeket naponta fertőtlenítik
  • italt és ételt a büfék árulnak, de csak ablakon keresztül
  • a személyzet maszkot és kesztyűt visel
  • a liftekbe a beszállást korlátozzák: négy-, illetve hatszemélyesbe max. 2 fő, 15 személyesbe max. 4 fő, Chopokon a 24 személyesbe max. 7 fő, Chopokon a fogaskerekűn max. 20 fő, a tarajkai siklón (Hrebienok) egy kocsiban max. 8 fő.
A Magas-Tátrában a Tátralomnic és Kőpataki-tó között, a tarajkai sikló, és a csorba-tavi Solisko lift üzemel. Jelenleg karbantartják a Lomnici-csúcsra közlekedő liftet, az csak május 16-tól jár.

Chopok északi részén a B3, A4 és A1-es felvonók üzemelnek, a déli oldalon Krupováról lehet feljutni Chopokra (A5 és A2 liftek).

Az utazási korlátozások miatt az újranyitás utáni szolgáltatás csak a helyi turisták részére elérhető, a határokat még nem nyitották meg a turistaforgalom számára. A különböző liftek ebben a hónapban más és más időpontokban közlekednek, akinek van lehetősége eljutni a hegyekbe, előtte feltétlenül tájékozódjon a nyitvatartásról és a fentebb említett biztonsági intézkedésekről.

A hó még nem olvadt el a magasabb részeken, A meteorológiai intézet mai adatai szerint a Lomnici-csúcson 111 cm, Chopokon 66 cm vastag a hó. Csorba-tónál kb. két héttel ezelőtt olvadt el az összefüggő természetes hó. Az üzemeltetők azonban felhívják a figyelmet, hogy a téli szezon véget ért és síléccel senkit sem engednek fel a liftekre.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.