Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50 nap után újraindították az ülőlifteket a Tátrában

2020.05.01. Bata Attila

A szlovákiai enyhítések egyik jele, hogy május 1-től ismét járhatnak az ülőliftek és egyéb felvonók az Alacsony- és a Magas-Tátrában.
A kabinos lift hegyállomása a Kőpataki-tónál, Tátralomnicon
A kabinos lift hegyállomása a Kőpataki-tónál, Tátralomnicon
A tátrai síterepeket üzemeltető TMR cég már hetek óta szerette volna elérni, hogy újraindíthassa a lifteket. Szlovákiában is javul a helyzet, így enyhítenek a koronavírus elleni intézkedéseken. Komoly szigorításokkal mától ismét lehet lanovkázni a Magas-Tátra és Chopok néhány felvonóján.

Néhány példa az intézkedésekből

  • minden utasnak kötelező a szájat és az orrot egyaránt takaró maszk használata
  • jegyvásárlás online ajánlott, de egy-egy kasszát kinyitnak mindenhol
  • fizetés mindenhol csak kártyával, készpénzt nem fogadnak el
  • beszállás a lanovkákra csak a kijelölt folyosón
  • a beléptető kapuknál 2 méternyi távolság kötelező
  • a kabinokat vagy székeket naponta fertőtlenítik
  • italt és ételt a büfék árulnak, de csak ablakon keresztül
  • a személyzet maszkot és kesztyűt visel
  • a liftekbe a beszállást korlátozzák: négy-, illetve hatszemélyesbe max. 2 fő, 15 személyesbe max. 4 fő, Chopokon a 24 személyesbe max. 7 fő, Chopokon a fogaskerekűn max. 20 fő, a tarajkai siklón (Hrebienok) egy kocsiban max. 8 fő.
A Magas-Tátrában a Tátralomnic és Kőpataki-tó között, a tarajkai sikló, és a csorba-tavi Solisko lift üzemel. Jelenleg karbantartják a Lomnici-csúcsra közlekedő liftet, az csak május 16-tól jár.

Chopok északi részén a B3, A4 és A1-es felvonók üzemelnek, a déli oldalon Krupováról lehet feljutni Chopokra (A5 és A2 liftek).

Az utazási korlátozások miatt az újranyitás utáni szolgáltatás csak a helyi turisták részére elérhető, a határokat még nem nyitották meg a turistaforgalom számára. A különböző liftek ebben a hónapban más és más időpontokban közlekednek, akinek van lehetősége eljutni a hegyekbe, előtte feltétlenül tájékozódjon a nyitvatartásról és a fentebb említett biztonsági intézkedésekről.

A hó még nem olvadt el a magasabb részeken, A meteorológiai intézet mai adatai szerint a Lomnici-csúcson 111 cm, Chopokon 66 cm vastag a hó. Csorba-tónál kb. két héttel ezelőtt olvadt el az összefüggő természetes hó. Az üzemeltetők azonban felhívják a figyelmet, hogy a téli szezon véget ért és síléccel senkit sem engednek fel a liftekre.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Besenova csillagcsillagcsillag
3 csillagos hotel a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe (medencék, csúszda).
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Wellness Hotel Repiská csillagcsillagcsillag
A szálloda egy nagy fenyőerdő közepén található Chopok-észak sípályáitól 3 km-re. Egy- és kétágyas, részben pótágyazható szobái reggelivel, vagy vacsorával foglalhatóak. Wellness: medence élményelemekkel, pezsgőfürdő, háromféle szauna, élményzuhany, fitneszterem.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.