Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50 nap után újraindították az ülőlifteket a Tátrában

2020.05.01. Bata Attila

A szlovákiai enyhítések egyik jele, hogy május 1-től ismét járhatnak az ülőliftek és egyéb felvonók az Alacsony- és a Magas-Tátrában.
A kabinos lift hegyállomása a Kőpataki-tónál, Tátralomnicon
A tátrai síterepeket üzemeltető TMR cég már hetek óta szerette volna elérni, hogy újraindíthassa a lifteket. Szlovákiában is javul a helyzet, így enyhítenek a koronavírus elleni intézkedéseken. Komoly szigorításokkal mától ismét lehet lanovkázni a Magas-Tátra és Chopok néhány felvonóján.

Néhány példa az intézkedésekből

  • minden utasnak kötelező a szájat és az orrot egyaránt takaró maszk használata
  • jegyvásárlás online ajánlott, de egy-egy kasszát kinyitnak mindenhol
  • fizetés mindenhol csak kártyával, készpénzt nem fogadnak el
  • beszállás a lanovkákra csak a kijelölt folyosón
  • a beléptető kapuknál 2 méternyi távolság kötelező
  • a kabinokat vagy székeket naponta fertőtlenítik
  • italt és ételt a büfék árulnak, de csak ablakon keresztül
  • a személyzet maszkot és kesztyűt visel
  • a liftekbe a beszállást korlátozzák: négy-, illetve hatszemélyesbe max. 2 fő, 15 személyesbe max. 4 fő, Chopokon a 24 személyesbe max. 7 fő, Chopokon a fogaskerekűn max. 20 fő, a tarajkai siklón (Hrebienok) egy kocsiban max. 8 fő.
A Magas-Tátrában a Tátralomnic és Kőpataki-tó között, a tarajkai sikló, és a csorba-tavi Solisko lift üzemel. Jelenleg karbantartják a Lomnici-csúcsra közlekedő liftet, az csak május 16-tól jár.

Chopok északi részén a B3, A4 és A1-es felvonók üzemelnek, a déli oldalon Krupováról lehet feljutni Chopokra (A5 és A2 liftek).

Az utazási korlátozások miatt az újranyitás utáni szolgáltatás csak a helyi turisták részére elérhető, a határokat még nem nyitották meg a turistaforgalom számára. A különböző liftek ebben a hónapban más és más időpontokban közlekednek, akinek van lehetősége eljutni a hegyekbe, előtte feltétlenül tájékozódjon a nyitvatartásról és a fentebb említett biztonsági intézkedésekről.

A hó még nem olvadt el a magasabb részeken, A meteorológiai intézet mai adatai szerint a Lomnici-csúcson 111 cm, Chopokon 66 cm vastag a hó. Csorba-tónál kb. két héttel ezelőtt olvadt el az összefüggő természetes hó. Az üzemeltetők azonban felhívják a figyelmet, hogy a téli szezon véget ért és síléccel senkit sem engednek fel a liftekre.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Besenova 
2 fős stúdiók, és 2-4 fős családi szobák és apartmanok a Gino Paradise termálfürdő és aquapark területén, 15 km-re Rózsahegy és 27 km-re Chopok/Jasna síterületeitől. A szálloda vendégei részére ingyenes a belépő a Besenova élményfürdőbe.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Vila Horal 
A Vila Horal Demänova falu szélén található, Jasná sípályától kb. 10 km-re. A Vila Horal összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
Wellness Hotel Chopok 
Modern, színvonalas, 158 ágyas, családközpontú wellness szálloda Jasna sífelvonóitól 3 km-re a Déményfalvi-völgyben. Szolgáltatásai: nagymedence, szaunák, fitneszterem, bowling, étterem, bár, stb...
Wellness Pályaszállás Magyarul beszélünk
További szállástippek
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
Utasbiztosítás Covid fedezettel
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SZAKÜZLET AKCIÓK
SÍELŐK NAPTÁRA FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2022 - Síelők Bt.