Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szocsi: mexikói herceg 55 évesen indul síelésben

2014.01.28. MTI / sielok.hu

Szocsi: mexikói herceg 55 évesen indul síelésben A mexikói alpesi síelő, Hubertus von Hohenlohe rekordot állít fel, amennyiben rajthoz áll a pénteken kezdődő szocsi olimpián, bár valószínűleg az egyetlen cím amit elnyerhet, a legjobban öltözött sportoló díja.
A német arisztokrata családból származó sportember - aki a megnyitó előtt öt nappal ünnepli 55. születésnapját - először 1984-ben indult ötkarikás játékokon, és így 30 év különbséggel is olimpikon lesz. Az eddigi csúcs 26 év, amelyet a Costa Rica-i síelő, Arturo Kinch tart, ő a 1980-as és 2006-os olimpián is szerepelt.

Amint a szocsi játékok sajtószolgálatának hírében olvasható: Von Hohenlohe - akinek teljes neve Hubertus Rudolph von Fürstenberg-von-Hohenlohe-Langenburg - Mexikóban született, nagyanyja félig mexikói volt. Édesapja Alfonso von Hohenlohe herceg, édesanyja Ira von Fürstenberg. A család Hubertus négyéves korában Spanyolországba költözött, a sportoló ott ismerkedett meg a síeléssel. 1981-ben megalapította a Mexikói Síszövetséget, világkupaversenyeken indult, és 1984-ben már olimpián szerepelt.

Az előző téli olimpián a 2010-es verseny legidősebb résztvevője volt
A mexikói herceg minden idők negyedik legidősebb téli olimpikonja, a rekord a brit Jon Aikman-Robertson nevéhez fűződik, aki curlingesként 63 évesen és 339 naposan szerepelt az 1924-es játékokon, mi több, aranyérmes lett.

A popzenei életben is feltűnt - nyolc albumot kiadott - von Hohenlohe olimpiai legjobbja egy 26. hely, 1984-ben műlesiklásban. Négy éve műlesiklásban 46., óriásműlesiklásban 78. volt. Párja a háromszoros olimpiai bajnok alpesi síelő, Alberto Tomba unokatestvére, Simona Gandolfini. A mostanival együtt ez lesz a harmadik olyan téli olimpia, amelyen egyedül ő képviseli a mexikói színeket.

Szombréró helyett azért sisak lesz rajta
Szombréró helyett azért sisak lesz rajta
Az MTI hírét egészítsük ki azzal, hogy a versenyen a mariachi motívumos (mexikói népzenei irányzat) síruhában fog rajthoz állni, amellyel már most garantált a siker. A médiában biztosan, a pályán pedig amúgy sem dédelget vérmes reményeket.

Azt se felejtsük el, hogy fényképészként minden szezon előtt azzal örvendezteti meg a világot, hogy levetkőzteti a világ legszebb férfi és női síoktatóit és naptárt ad ki a fényképekből. Természetesen szerkesztőségünk sem akar erről lemaradni már évek óta ...
KOMMENTEK

KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.