Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Szocsi: mexikói herceg 55 évesen indul síelésben

2014.01.28. | Szerző: MTI / sielok.hu
Szocsi: mexikói herceg 55 évesen indul síelésben A mexikói alpesi síelő, Hubertus von Hohenlohe rekordot állít fel, amennyiben rajthoz áll a pénteken kezdődő szocsi olimpián, bár valószínűleg az egyetlen cím amit elnyerhet, a legjobban öltözött sportoló díja.
h i r d e t é s
A német arisztokrata családból származó sportember - aki a megnyitó előtt öt nappal ünnepli 55. születésnapját - először 1984-ben indult ötkarikás játékokon, és így 30 év különbséggel is olimpikon lesz. Az eddigi csúcs 26 év, amelyet a Costa Rica-i síelő, Arturo Kinch tart, ő a 1980-as és 2006-os olimpián is szerepelt.

Amint a szocsi játékok sajtószolgálatának hírében olvasható: Von Hohenlohe - akinek teljes neve Hubertus Rudolph von Fürstenberg-von-Hohenlohe-Langenburg - Mexikóban született, nagyanyja félig mexikói volt. Édesapja Alfonso von Hohenlohe herceg, édesanyja Ira von Fürstenberg. A család Hubertus négyéves korában Spanyolországba költözött, a sportoló ott ismerkedett meg a síeléssel. 1981-ben megalapította a Mexikói Síszövetséget, világkupaversenyeken indult, és 1984-ben már olimpián szerepelt.

Az előző téli olimpián a 2010-es verseny legidősebb résztvevője volt
A mexikói herceg minden idők negyedik legidősebb téli olimpikonja, a rekord a brit Jon Aikman-Robertson nevéhez fűződik, aki curlingesként 63 évesen és 339 naposan szerepelt az 1924-es játékokon, mi több, aranyérmes lett.

A popzenei életben is feltűnt - nyolc albumot kiadott - von Hohenlohe olimpiai legjobbja egy 26. hely, 1984-ben műlesiklásban. Négy éve műlesiklásban 46., óriásműlesiklásban 78. volt. Párja a háromszoros olimpiai bajnok alpesi síelő, Alberto Tomba unokatestvére, Simona Gandolfini. A mostanival együtt ez lesz a harmadik olyan téli olimpia, amelyen egyedül ő képviseli a mexikói színeket.

Szombréró helyett azért sisak lesz rajta
Az MTI hírét egészítsük ki azzal, hogy a versenyen a mariachi motívumos (mexikói népzenei irányzat) síruhában fog rajthoz állni, amellyel már most garantált a siker. A médiában biztosan, a pályán pedig amúgy sem dédelget vérmes reményeket.

Azt se felejtsük el, hogy fényképészként minden szezon előtt azzal örvendezteti meg a világot, hogy levetkőzteti a világ legszebb férfi és női síoktatóit és naptárt ad ki a fényképekből. Természetesen szerkesztőségünk sem akar erről lemaradni már évek óta ...
Szólj hozzá, legyél az első!
Kapcsolódó címkék:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »