Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nyit a Presena-gleccser, hétvégén 40 cm hó esett

2010.10.18. Bata Attila

Nyit a Presena-gleccser, hétvégén 40 cm hó esett Többszöri próbálkozás után végül is október 23-án, szombaton nyithat ki az olaszországi Presena-gleccser. A hónap elejére tervezett nyitást az időjárás miatt kellett elhalasztani, azóta jelentősen javultak a feltételek, de csak a versenyzők használhatták a pályákat az előző napokban.
Az október elején jött enyhülés meghiúsította a nyitást, de most már valószínűleg semmi akadálya nem lesz. Ahogy a mai webkamera képen is látható, nagyon jó állapotban van a gleccser, annak köszönhetően, hogy a hétvégén 40 cm friss hó esett. A gleccsert jelenleg az olasz és francia síválogatott használja, egész héten a söldeni nyitóversenyre készülnek, ezért csak szombattól nyit ki a síterep a nagyközönség számára.

További jó hír, hogy a hétvégén a gleccser alatti Tonale pályáira is 15 cm hó hullott.

Amennyiben Presena kinyit a hétvégén, akkor már három olasz terepen (Passo Stevio and Val Senales) lehet síelni. Jelenleg 15 síterepen lehet Európában síelni, a legújabbak közül szombaton nyitott ki a svájci St. Moritz feletti Diavolezza gleccser, és ma reggel óta üzemel a finnországi Ruka síterepe.

Tökéletes pályák és hóviszonyok hétfő délután
Tökéletes pályák és hóviszonyok hétfő délután
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.