Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sztrájkolnak a ratrakosok az ismert francia síterepen

2023.03.01. 2023.03.02. Bata Attila | frissítve: 2023.03.02.

Megvalósult a buckasíelők álma, nem ratrakolják La Plagne sípályáit. Az üzemeltetők szempontjából már nem ennyire vicces a dolog. Eddig sem volt könnyű a szezon, és most az iskolai síszünet alatt a családok nem pont ilyen pályákon szeretnének együtt síelni.
Szokták mondani, akit még nem érintett a francia légi- vagy tömegközlekedés sztrájkja, az még nem is volt igazából Franciaországban. Most az ismert síterep, La Plagne ratrakosai folyamodtak a Franciaországban szokásosnak mondható nyomásgyakorláshoz. Kedd óta a síterep összes szerelője sztrájkol és hozzájuk csatlakozott a legtöbb ratrakos. Az érintettek havonta átlagosan nettó 1600-1800 eurót keresnek, ezt szeretnék még havi 500 euróval megnövelni.

A síterep nincs könnyű helyzetben. Itt sem volt eddig fenékig tejföl az idei szezon. A héten 30 pályát nem tudtak megnyitni a kedvezőtlen hóviszonyok miatt. A helyzetet súlyosbította, hogy most ér véget az iskolai síszünet, amikor tele van francia családokkal a síterep. Az üzemeltetők a hadra fogható kapacitással megpróbálták a legalább a kék pályákat karbantartani éjszakánként. A piros vagy fekete pályákat csak hetente kétszer készítik elő.

A síterepet váratlanul érte az alkalmazottak követelése, hiszen decemberben egy 6,2%-os béremelésben egyeztek meg. Az alkalmazottak az emelkedő inflációra hivatkoznak érvelésükben, a síterep pedig úgy érzni, hogy az alkalmazottak „túszként tartják őket fogva” ebben a helyzetben.

A sztrájk folyamatos, nincs előre bejelentett határideje.

Frissítés - 2023.03.02

Időközben a síterep megegyezett kb. 30 ratrakossal, akik felvették a munkát, a szerelők továbbra is sztrájkolnak.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.