Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Tátra: Gojko Mitić tomahawkja került elő 51 év után

2018.10.09. Bata Attila

Az "idősebbek" talán még emlékeznek rá, hogy az egykori kelet-német filmipar futószalagon gyártotta a hazánkban is népszerű western filmeket. A filmek sztárja a szerb származású Gojko Mitić volt, a forgatás pedig a kelet-európai régió hegyeiben zajlott.
Kép: TANAP
Kép: TANAP
Az NDK-s DEFA filmgyár jobbára az egykori Jugoszlávia területén forgatott, de 1967-ben eljutottak a Magas-Tátrába. Itt forgatták a Vadölő jeleneteit. Helyiek szerint a filmesek a Csorba-tavon építettek egy kis házat. Amikor a filmesek elvonultak, a filmen használt tomahawk a tó alján landolt.

A film plakátja
A film plakátja
A helyi nemzeti park (TANAP) minden ősszel, a nyári forgalom után, búvárokkal tisztítja meg a környék tavait. Az idén is több érdekes "fogást" hoztak fel a búvárok a mélyből, többek között a filmben használt kelléket, amely 51 év után került elő.

Csak a Csorba-tó aljáról 77 kilogramm szemetet emeltek ki. Az érdekesebb találatok között egy komplett meteorológiai állomás, valamint a Poprádi-tóba süllyedt drón is szerepelt.  
KOMMENTEK
bouquetk | 2018.10.10. 09:29
Volt egy ember, aki a Zöld tavi házban dolgozott, jó hosszú haja volt. Őt hívtuk Gojko Miticnek. Ehhez kellett az is, hogy matt részegen a ház lépcsőjéről ugorjon egy indián fejest a fagyott hóba. Elég érdekes lett utána a feje.

Szállástipp
Hotel FIS csillagcsillagcsillag
Magas-Tátra egyik legszebb részén, a Csorba-tó közelében található a fenyőerdővel övezett Hotel Fis, a télen is, nyáron is üzemelő négyüléses felvonótól mindössze 150 méterre. A hotelben pezsgőfürdő, többféle szauna és fitneszterem várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.