Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Tátra: Gojko Mitić tomahawkja került elő 51 év után

2018.10.09. | Szerző: Bata Attila
Az "idősebbek" talán még emlékeznek rá, hogy az egykori kelet-német filmipar futószalagon gyártotta a hazánkban is népszerű western filmeket. A filmek sztárja a szerb származású Gojko Mitić volt, a forgatás pedig a kelet-európai régió hegyeiben zajlott.
Kép: TANAP
h i r d e t é s
Az NDK-s DEFA filmgyár jobbára az egykori Jugoszlávia területén forgatott, de 1967-ben eljutottak a Magas-Tátrába. Itt forgatták a Vadölő jeleneteit. Helyiek szerint a filmesek a Csorba-tavon építettek egy kis házat. Amikor a filmesek elvonultak, a filmen használt tomahawk a tó alján landolt.

A film plakátja
A helyi nemzeti park (TANAP) minden ősszel, a nyári forgalom után, búvárokkal tisztítja meg a környék tavait. Az idén is több érdekes "fogást" hoztak fel a búvárok a mélyből, többek között a filmben használt kelléket, amely 51 év után került elő.

Csak a Csorba-tó aljáról 77 kilogramm szemetet emeltek ki. Az érdekesebb találatok között egy komplett meteorológiai állomás, valamint a Poprádi-tóba süllyedt drón is szerepelt.  
2018.10.10. 09:29:41 bouquetk
Volt egy ember, aki a Zöld tavi házban dolgozott, jó hosszú haja volt. Őt hívtuk Gojko Miticnek. Ehhez kellett az is, hogy matt részegen a ház lépcsőjéről ugorjon egy indián fejest a fagyott hóba. Elég érdekes lett utána a feje.
Szólj hozzá Te is!
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »