Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Videó a májusi magas-tátrai lavináról, a túlélő kamerájával

2022.08.21. Bata Attila

Mostanában került elő egy videó egy májusban történt lavinabalesetről, amelyet szerencsésen megúszott egy cseh férfi és 10 éves fia. A videót az édesapa fejkamerája rögzítette, látható rajta az örömsíelés a gyönyörű időben, a meginduló lavina, és milyen a helyzet a hóomlás közepén.
Kép a lenti videóból
Kép a lenti videóból
Az eset még május 10-én történt, amikor a Csehországból érkezett a 32 éves édesapa és fia a Magas-Tátrában, a Zöld-tavi csúcs (Baranie rohy, 2526 m) alatt síelt. Nagyszerű időben, kellemes tempóban síelt az apa-fia páros. A most napvilágot látott videó is az örömsíeléssel indul, majd az látható, hogy az édesapa telefonjával is filmezi az érkező fiát, akit ekkor már elér az első lavina. A fiú tovább sodródik a lavinában, majd az édesapja utána síel, de őt is elsodorja a lavina.
A hegyimentők akkori tájékoztatása alapján a páros több száz métert gördült le a hegyoldalon a lavinában, majd a fiú lélekjelenléte megmentette édesapja életét. A 10 éves fiú azonnal nekiállt a komoly sérüléseket szenvedett édesapját kiásni a hó alól, majd miután ez sikerült, elindult segítséget hívni. A hegyimentők az édesapát helikopterrel szállították a poprádi kórházba.

A fiatal apa aktív hegymászó és síalpinista, a hegyek iránti szeretetét fia is örökölte, akinek saját bevallása szerint is, az életét köszönheti.
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grand Hotel Bachledka csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív hotel közvetlenül Bachledka sípályáinál, Zdiar (7 km) és Tátralomnic (15 km) közelében. Egyedi szobák szép panorámával, étterem, tematikus vacsorák, wellness részleg medencével és ötféle szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.